Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasına haftalar kala yurt ücretlerine gelen yüzde 20’lik zamma tepki gösterdi.

Deniz Karamert- 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Döneminin başlamasına sayılı günler kala, özellikle yaşadıkları ilden uzakta okul kazanan öğrencileri yurt bulma telaşı sardı. Onlar yurt ararken yurt ücretlerine %20 zam geldi. Yapılan bu zamma CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Andız, “ KYK yurtlarına yapılan yüzde 20 oranındaki zam, gerici örgütlenmelere, tarikat ve cemaat yurtlarına mahkumiyeti arttıracaktır” dedi.

KRİZİN FATURASI EMEKÇİYE KESİLİYOR

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin faturası yine emekçilere kesiliyor diyen CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, “Elektrik, doğalgaz ve birçok temel ihtiyaç ürününe gelen zamlarla kıt kanaat geçinen öğrenciler bir de barınma sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Evlatlarını zor koşullarda okutmaya çalışan aileler böylelikle gerici tarikatların cemaatlerin başında olduğu yurtlara mecbur bırakılıyor. 15 Temmuz’un ders alınması gerekirken halen uygunsuz koşullarla vatandaşlarımız tarikatların kucağına bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

KYK YURTLARINDA KALAN ÖĞRENCİDEN ÜCRET ALINMAMALI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yaklaşık yüzde 20 zam yapılmasını insafsızlık olduğunu dile getiren Andız, “Bu ekonomik koşullar altında pek çok üniversite öğrencisinin barınamadıkları için okullarını bırakmak zorunda oldukları da geçmiş örneklerde görülmektedir. Öğrencilerin eğitim hayatını devam ettirmek için parasını ucu ucuna hesaplayarak geçindiği bilinmelidir. Eğitimin en temel sosyal haklardan biri olması nedeniyle üniversiteli gençlere destek olmak devletin sorumluluklarındandır. Bu nedenle KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizden ücret alınmaması gerekir” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.