Paylaş

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ketenciler Barajı yakınlarında kurulu bulunan hayvan barınağında ki hayvanların düzenli bakımlarına devam ediyor. Sokak hayvanlarının beslenmesinden aşılanmasına kadar ekipler titiz bir çalışma ile hayvan dostları ile yakından ilgileniyor.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ketenciler Barajı yakınında hayata geçirdiği mini barınaklarda kalan sokak hayvanlarıyla yakından ilgileniyor. Barınaktaki sokak hayvanlarının yemlemesi yanı sıra iç, dış parazit ve uyuza karşı aşılaması belediye ekipleri tarafından yapılıyor. Belediye ekipleri de Ketenciler Barajı etrafında düzenleme çalışmaları ile barınakları kış mevsimine hazırladılar. Hayvanseverlerin de takdirini toplayan yemleme ve aşılama uygulamasıyla Kartepe’de doğal yaşam devam ediyor.

UYARI AFİŞLERİ ASILDI

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” münasebetiyle belediye etkinlik standlarına 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu anlatan bilgilendirme afişlerini astı. Afişlerde sokak hayvanlarının korunması ve gereken hassasiyetin gösterilmemesi durumunda ise cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

AŞILARINI DA YAPTIRIYORUZ

Mini barınak konukları ile düzenli olarak ilgilendiklerini hatırlatan Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, “Başkanımızın talimatıyla hayata geçirilen hayvan barınaklarının kontrolü de ekiplerimiz tarafından sağlanmaktadır. Zaman zaman kuru mama ve diğer gıdaların sağlandığı barınakların konukları olan sokak hayvanlarının aşılama işlemleri de bünyemizdeki veteriner hekim tarafından karşılanmaktadır. Ekiplerimiz tarafından Kartepemizin önemli noktalarına 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu anlatan bilgilendirme afişleri asarak hayvan dostlarımıza olan toplum duyarlılığı ve farkındalığını arttırmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.