Paylaş

Kocaeli Van Çaldıran Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ‘Birlik ve Dayanışma Gecesi’, muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi. Körfez’in en büyük salonlarından biri olan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren; Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun; Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Eski Başkanlarından ve Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarından Bozkurt Uslu; siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü yöneticileri, muhtarlar, iş adamları; sanatçılar ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Katılının yoğun olması nedeniyle; Körfez’in en büyük salonu yetersiz kaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kocaeli Van Çaldıran Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Anik yaptı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERİLDİ

Birlik ve beraberlik mesajı veren Metin Anik, “Biz hep birlikte güçlü bir Türkiye’yiz. Tüm yüreğimizle ve samimiyetimizle birlik ve beraberliğe çağrıda bulunuyoruz. Bir yıllık dernek olmamıza rağmen çok büyük gelişmeler kaydederek, bütün insanlarımızla kucaklaştık. Sevgimizi ve gerektiğinde ekmeğimizi dahi paylaştık. Çünkü biz güzel Türkiye’mizin birer evlatlarıyız. Ve inanıyorum ki; her geçen gün birlikteliğimiz ve kardeşliğimiz, bölünmez bütünlüğümüz daha da güçlenecektir.”dedi.

BELEDİYE BAŞKANI DA KONUŞTU

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’te bir konuşma yaparak; birlik ve beraberlik mesajı verdi; hiç kimsenin bir başkasından üstün haklara sahip olmadığını vurguladı ve herkesin eşit bir şekilde haklara sahip olduğunu söyledi.

Daha sonra Van yöresine ait yerel sanatçılar sahne aldı; bir birinden güzel türküleri ve şarkıları; katılımcılar için söylediler. Akşam saatlerinde başlayan program, gecenin ilerleyen saatine kadar devam eti. Programda; Van yöresinin en meşhur yemeklerinden olan ve Vanlılar tarafından ‘milli yemek’ olarak adlandırılan Keledoş isimli yemek ikram edildi.

SALON YETERSİZ KALDI

Programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı salon yetersiz kaldı. Toplam kapasitesi bin 500 kişilik olan salonda yer kalmaz iken; bir çok davetli programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Yetkililerden alınan bilgilere göre programda 2 bin 500 kişilik yemek ikram edildiği bildirildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.