Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı. İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Devleti halk adına denetleyen, 4. kuvvet olarak bilinen medyanın ve çalışanlarının omuzlarındaki yük çok ağır. Toplumun ihtiyaçlarını dile getiren, işçinin, emekçinin hakkını iktidar sahiplerine ileten, vatandaşın derdine çözüm arayan, siyasetçiler ile halk arasında köprü olan gazeteciler, kendi sorunlarına çözüm ararken yıllardır yalnız bırakılıyor. Tüm bunların üzerine basın çalışanları, siyasi ve iktidar otoritelerinin baskısı altında topluma doğru bilgi akışını sağlamaya çalışıyor. Ülkemizde de çalışan gazetecilerin üzerindeki bu baskı otoritesini tüm toplumumuz hissediyor. Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basının önemi inkâr edilemez. Memleketin medeniyet derecesi ve kamuoyunun durumu nedir? Bunu içe ve dışa anlatacak basındır. Basın mensuplarını korumak lazımdır. Gazeteciler Türkiye dahilinde milletin fikrini aydınlatma ve kamuoyunu açık bir şekilde oluşturma çalışmalarında tamamen serbest olmalıdırlar” sözlerinin önemini her zamankinden daha çok anlıyor ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak basın emekçilerinin mücadelesine destek veriyoruz. Halkın müşterek sesi olan, bu zorlu dönemde kamuoyunu doğru bilgilendirmekten başka bir amaç gütmeden gece gündüz mesai saati nedir bilmeden asgari ücretle çalışan, herkesin sesini duyurmaya ve vatandaşın hakkını korumaya çalışırken kendi hak mücadelesinde baskı altına alınan, çoğu zaman can güvenliğini tehlikeye atma pahasına zor koşullarda görevini icra eden ve başta her programımızı yakından takip ederek halkımızla aramızdaki köprüyü kuran Kocaeli’deki yerel basın çalışanlarımız olmak üzere tüm gazetecilere emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

Köşe Yazarları

Dila Dilek Mert

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen Ortaokullar Arası 5 ve 6. Sınıf Küçük Kızlar Voleybol Turnuvası sona erdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde çekişmeli ve heyecanlı geçen turnuvanın final maçı Körfez İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplamda 120 öğrenci ve 8 okul takımının katılımıyla yapılan turnuvanın şampiyonluk maçı bugün yapıldı. 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı voleybol turnuvasının finalinde Emlak Konut Ortaokulu’nu yenen Uluğbey Ortaokulu şampiyon oldu. Üçüncülük dördüncülük maçı sonunda ise Petkim Ortaokulu 3. Atatürk Ortaokulu ise 4. Olarak turnuvayı dereceyle tamamladılar. “SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM” Turnuva da başarı gösteren takımların kupa ve madalyalarını Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Yurt verdi. Yurt, “Öncelikle hepinize Başkanımız Şener Söğüt’ün selamlarını iletiyorum. Kendisi de turnuvaya katılan bütün sporcu öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyor. Her biriniz kupa için ter akıttınız, emek verdiniz hepinizin emeğine sağlık, başarılarınız daim olsun çocuklar. Bundan sonra da sporu hayatınızdan hiç çıkarmayın. SPOR VE SPORCU ŞEHRİ Körfez ilçemiz Belediye Başkanımız Sayın Şener Söğüt’ün önderliğinde adeta bir spor ve sporcu şehri oldu. Çok sayıda sporcu yetiştirdiğimiz gibi açtığımız spor tesisleri ile her mahallede gençlerimiz spor yapma imkanına kavuştular. Bundan sonra da bu tür tesisleşme ve yatırımlar ilçemizde artarak devam edecek” diyerek turnuvaya katılan takımlara kupalarını sporculara da madalyalarını verdi. HEYECAN DORUKTAYDI Hafta başında başlayan turnuvada heyecanı ve seyir zevki yüksek tempolu maçlar oynanırken sorunsuz bir şekilde geçen organizasyonda karşılaşmaların hakemliğini ve organizesini Körfez Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri antrenörleri Ender Akaoğlu ile Yağmur Ayvaz yaptılar. Final maçında her iki okulun öğrencileri takımlarını desteklemek üzere tribünleri doldururken heyecan doruktaydı. Sahada ise profesyonel takımları aratmayacak kadar 3-4 dakika süren ralliler heyecanı daha da artırdı. Maçın son saniyelerine kadar kimin şampiyon olacağı belli olmadığı maç oynandı. Madalya törenine Emlak Konut İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Çelik de katılarak takımları tebrik etti.