Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Pertevpaşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda ‘Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere nasihatte bulunan Başkan Söğüt, “Kendinize güvenin, asla vazgeçmeyin” dedi

Başkan Söğüt, “Kendinize güvenin, asla vazgeçmeyin”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Pertevpaşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda ‘Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Başkan yardımcısı Osman Yurt ve meclis üyelerinin de yer aldığı ziyarette konuşma öncesi yurdu gezen Başkan Söğüt, idarecilerden bilgi aldı. Yemekhanede öğrencilerle sohbet etme imkanı da bulan Başkan Söğüt, onların ilçe ile ilgili taleplerini de sordu. Başkan Söğüt ve öğrenciler, daha sonra konferans salonuna geçerek konuşma gerçekleştirdi.

KIYMETİNİ İYİ ANLAMALISINIZ

“Hepiniz öncelikle ilçemize hoş geldiniz” diyerek önce ilçe hakkında daha sonra da kendi kariyeri hakkında bilgiler veren Başkan Söğüt, “Kariyer planlamanız ya da ideallerinizin peşinden koşmak adına hepiniz evinizi, memleketinizi bırakıp Kocaeli’ye geldiniz. Ben de üniversite için Trabzon’a gittim. Sizlerin duygularını yaşadıkları hisleri iyi bilirim. Tabi şu anki imkanlar ile o dönemki imkanlar arasında büyük farklar var. Bunun kıymetini iyi anlamalısınız” dedi.

BİZLER İÇİN ÖNEMLİSİNİZ

“Biz yerel yönetimler olarak ilçemize misafir olarak gelen öğrencilerimizin tüm sorunları ile yakından ilgilenmek için gereken hassasiyetimizi gösteriyoruz” diyen Başkan Şener Söğüt, “Sizlerin rahat ve güvenli bir yerde kalmanızı sağlamak için yurt müdürlüğümüz ile sürekli olarak irtibat halindeyiz ve böyle devam edecek. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şartlarda barınmasını ve onların topluma faydalı bireyler olarak yetişmesini sağlamak toplum olarak bizler için bir görevdir” dedi.

BU ÜLKENİN GELECEĞİSİNİZ

“Artık yalnızca üniversiteden mezun olmak yetmiyor” diyen Başkan Şener Söğüt, “Niteliklerimizi geliştirmeliyiz. Kendinizi geliştirebilmeniz, kariyerinizi planlayabilmeniz için devletimiz her türlü desteği veriyor, vermeye de devam edecektir. Çünkü sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizler ne kadar kendini iyi geliştirse, ülke olarak daha da ileriye gideriz” ifadelerini kullandı.

ZOR BİR COĞRAFYADAYIZ

Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu belirten Başkan Şener Söğüt, “Zor bir coğrafyada yer alıyoruz. Sadece dışarıda değil, içimizde de birlik ve beraberliğimizi bozmak için yapılanmalar oldu; çok şükür millet olarak buna izin vermedik. Bizim gelişmemizi, büyümemizi isteyen, medeni ülkeleri aşacak pozisyonda rahat imkânlarla yaşamamızı isteyen bir ülke olmadı, olmayacakta. Biz bunları bileceğiz ve onlara göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KENDİNİZE HER ZAMAN GÜVENİN

Başarının en büyük etkenlerinden birinin güven olduğunu belirten Başkan Şener Söğüt, “Öncelikle kendinize güvenin ve yapabileceğinize inanın. Başarı da bununla birlikte gelecektir” ifadelerini kullandı. Başkan Şener Söğüt daha sonra öğrencilerden kendisine gelen sorulara tek tek cevap verdi. Karşılıklı sohbet ortamında devam eden buluşma sonrası hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.