Paylaş

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu onayıyla, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin (GFSD) tarafından düzenlenen, “Donanma Kenti Gölcük” ve “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız”  konulu 10. Ulusal Fotoğraf Yarışmaları sonuçlandı. Bu yıl yarışmaya her iki kategoride çeşitli illerden; 471 kişi 2037 fotoğrafla katıldı.

“SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS”

A kategorisinde “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” konulu fotoğraf yarışmasında; Doç.A.Beyhan Özdemir, Cengiz Karlıova, Nedim Dövencioğlu, Şakir Satır, İsmail İkiz seçici kurulda yer aldı.

Yarışmada; 1.lik ödülünü Murat İlhan, 2.lik ödülünü Mahmut Serdar Alakuş, 3.lük Ahmet Çağlar, Hadi Arslan özel ödülü Fatma Demir, Mansiyon ödüllerini ise Lokman Demir, Kazım Kuyucu, Haşim Kandilcioğlu kazanırken, 24 fotoğrafta sergilemeye değer bulundu.   

“DONANMA KENTİ GÖLCÜK”

B kategorisinde “Donanma Kenti Gölcük” konulu fotoğraf yarışmasının seçici kurulunda; GFSD Derneği Kurucuları arasında yer alan Gölcük Belediyesi Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Cihat Çavdar, Ralf J Diemb, Sadık Üçok, M. Özcan Taras, Zafer Kanpara, Zeki Erdoğan yer aldı.                

Yarışmada; 1.lik Ödülünü Aytül Akbaş, 2.lik ödülünü Tuğran Topalar, 3.lük ödülünü Fahri Yılmaz, Mansiyon ödüllerini Aytül Akbaş, Elif Kürleyen, Onur Avcı kazanırken, 24 fotoğrafta sergilemeye değer bulundu.

YEREL’DEN ULUSALA BÜYÜK BİR BAŞARI

Gölcük Belediyesi Hizmet Binası Başkanlık Katı’nda dereceye giren fotoğraflar sergilenirken, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, GFSD Başkanı İsmail İkiz ile birlikte fotoğrafları inceledi. Fotoğrafları çok beğenen Başkan Sezer yaptığı açıklamada; “Gölcük Belediyesi ve GFSD ile birlikte yapılan yarışmalar sonucunda Gölcük’ü tanıtacak fotoğrafların seçilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Uluslararası yarışmanın sonuçları 15 gün sonra yayınlanacak. Geçen sene olduğu gibi bu yılda, yarışmada seçilen GFSD’nin fotoğraflarının Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası arenada kullanılacağını umuyorum. Yerelden, ulusala Gölcük Belediyesi ve GFSD  fotoğraf yarışmalarının büyük bir başarı sağladığını düşünüyorum. Öncelikle GFSD’ye, yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarımıza, jüri üyelerine, teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.