Paylaş

Başkan Büyükakın, ‘’Muhtarlarımız çözüm ortağımız, yol göstericimizdir’’


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından “Muhtarlar Günü” münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un da yer aldığı programa Antikkapı Restaurant’ta düzenlenen programa; AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İlçe belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Efe, ilçe muhtar dernek başkanları ve 12 ilçeden gelen muhtarlar katıldı.

“BERABER ÇALIŞMAK BİZLERE BÜYÜK BİR GURUR VERİYOR”

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Muhtarlar adına Darıca Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Aytul Er’in teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Büyükakın, “Muhtarlarımızın yüzü gülünce bizim de yüzümüz gülüyor. Muhtarlar günü vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz bu organizasyon şüphesiz diğer anlamlı, önemli günlerden sadece bir tanesi. Biz muhtarlarımızı sadece anlamlı günlerde hatırlanacak, anlamlı günlerde bir araya gelip yemek yenecek, unutacak bir anlayışla yönetim yapmıyoruz. Biz sizi çözüm ortağı, bir paydaş, bir yoldaş ve bir arkadaş olarak görüyoruz. Her aşamada sizlerle beraber çalışmak bizlere büyük bir gurur veriyor. Sizler özellikle yerelde demokrasinin vaz geçilmez yapı taşlarından, demokrasinin en önemli yönetsel organlarından bir tanesisiniz. Dolasıyısıyla sizlerle beraber çalışmak, çözüm arayışlarımızı sizlerle beraber yapmak, çözüm için çalışırken sizin fikirlerinizi almak bizlerin gerçekten yol göstericisidir” ifadelerini sarf etti.

“SAHADA GÖZEN GÖZÜMÜZ İŞİTEN KULAĞIMIZ OLUN İSTİYORUZ”

“Belki de yönetim kademesi olarak vatandaşa en yakın olanlar muhtarlarımızdır” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Buna yüreğimizden inanıyoruz. Sizler bizatihi vatandaşın arasında yaşadığınız, onların günlük meselelerini çok daha yakından gördüğünüz, kendinizde belki aynı şeyleri yaşadığınız için çok daha sahih bilgiyi bizlere ulaştırma imkanına sahipsiniz. Dolayısıyla biz bir bölgede bir yatırma karar verirken, bir adım atarken öncelikli olarak sizlerin görüşlerine başvurmayı şiar edindik. Şimdiye kadar çok güzel çalışmalar yaptık. Önümüzdeki süreçte de inşallah bu birlikteliğimiz devam eder. Sizlerin varlığınız bizim daha doğru adımlar atmamıza, daha güzel şeyler yapmamıza hep birlikte mutlu bir şehir inşa etme çabamıza katkı sağlamaya devam edecektir. Bizim sahada gözen gözümüz işiten kulağımız olun istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız her defasında bizlerle yaptığı her toplantıda muhtarlarımıza önem vermemiz gerektiği konusunu bize tavsiye ediyor. Bize bu konuda uyarılarda bulunuyor. Dolayısıyla sizlerin bu manada da bizler için son derece önemli olduğunuzu, birlikte yönetmemizin çok kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, muhtarlar gününüzün tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

AKSOY“EN YAKIN OLAN DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞLARIMIZDIR”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, Muhtarlar Günü münasebetiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde gerçekleştirilen bu akşam yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Muhtarlarımız halkın doğrudan seçtiği, halka en yakın olan değerli mesai arkadaşlarımızdır. Halkın sorunlarını en iyi bilen ve onların çözüme kavuşturulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli temas halinde olan muhtarlarımızla biz de valilik olarak her türlü çalışma ortamını iyileştirmek için gayret içerisinde faaliyetlerimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ AKSOY, “ORTAK AMACIMIZ KOCAELİ HALKINA HİZMET ETMEKTİR”

“Hepinizin bildiği gibi her ay ilçelerimize giderek, muhtarlarımızla orada toplantılar gerçekleştiriyoruz” diyen Vali Aksoy, “Bu toplantılarımıza bütün kurum müdürlerimizi beraberimizde götürerek, yerinde dinleyerek, onları not ederek, çözüm üretmek için gayret gösteriyoruz. Hepimizin ortak amacı Kocaeli halkına hizmet etmektir. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın kapıları muhtarlarımıza açık ve onların talepleri öncelikli olarak alıp çözüme kavuşturmak konusunda büyük bir gayret içerisindeler. Bu özel ve anlamlı günde bütün muhtarlarımızın özel gününü kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir çalışma diliyorum. 31 Mart’ta yerel seçimlerde yeniden seçilen, ilk defa seçilen bütün muhtarlarımızı kutluyor, bu yeni dönem süresi içerisinde hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti ülke güvenliğini tehdit eden unsurlara yönelik büyük bir kararlılıkla bu süreci yönettiğini ifade eden Vali Aksoy, “Gerek bu süreçte gerek öncesinde Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna yaşamını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yine bu muhtarlar günü münasebetiyle yaşamını yitirmiş bütün muhtarlarımızı da rahmetle anıyorum. Hepiniz sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.  Vali Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile birlikte; en kıdemli muhtar Darıca Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Aytul Er’e, en kıdemli bayan muhtar Körfez Atalar Mahalle Muhtarı Fitnat Gündüz’e, en genç erkek muhtar Dilovası Turgut Özal Mahalle Muhtarı Vacib Mengü Beti’ye ve en genç kadın muhtar İzmit Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Demiroğlu Aksoy’a günün anısına plaketlerini verdiler.  Plaket töreninin ardından muhtarlar adına en kıdemli muhtar olan Darıca Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Aytul Er ise, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür plaketi takdim etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.