Paylaş

ANNE NERMİN HANIM’DAN EV SAHİPLERİNE ÇAĞRI VAR

İzmit Belediyesi, iki zihinsel engelli çocuğu ile birlikte hayatını sürdürmeye çalışan Nermin Kutlu’yu ziyaret ederek yardım elini uzattı. Kutlu’nun yardım talebi karşısında gerekli çalışmaları başlatan ve aileye sosyal destekte bulunan İzmit Belediyesi yetkilileri,  engelli çocukları sebebiyle bu durumda bulunan ailelere, ev kiralamak istemeyen ev sahiplerine duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

HÜRRİYET ÇAĞRIYA KAYITSIZ KALMADI

Kirada oturduğu evin kötü şartlar barındırmasından dolayı zorluk yaşayan 51 yaşındaki Nermin Kutlu eşini geçen sene kaybetti. 16 ve 26 yaşlarında 2 zihinsel engelli çocuğuyla birlikte yaşayan Kutlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten yardım talebinde bulundu. Başkan Hürriyet bu çağrıya kayıtsız kalamayarak aileye destek için hemen harekete geçti.

İZMİT BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in milletvekilliği zamanında da destek verdiği, uygun olmayan koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan Nermin Kutlu ve 2 zihinsel engelli çocuğa İzmit Belediyesi’nden yardım eli geldi. İzmit Belediye Sosyal Destek Hizmetlerine bağlı ekipler İzmit Zabıtan Mahallesi’nde ikamet eden aileye evlerinde incelemelerde bulundu.  

EVLERİNİ KİRAYA VEREBİLİRLER

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç ve ekibi tarafından yapılan tespitlerin ardından aileye sosyal destekte bulunuldu. Ev kirası ödeyecek gücü olmasına rağmen çocuklarının engelli olması nedeniyle müstakil evde oturmak zorunda kalan ve çocuklarının durumu nedeniyle de kimsenin kendisine ev kiralamadığını belirten Kutlu, ev sahiplerine de çağrıda bulundu. Belediye yetkilileri de,  ev sahiplerinin aileye evlerini rahatlıkla kiraya verebileceği konusunda çağrıda bulunarak, ailenin yeni eve geçme sürecince ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.