Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner “Kültür ve sanat en temel insan hakkıdır” dedi.

“Kültür ve sanat en temel insan hakkıdır”

Kartepe Zirvesi’ndeki “Şehrin Rengi; Kültür ve Sanat” konulu oturum NTV Spikeri Gülay Afşar moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumda konuşan İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner “Kültür ve sanatın en temel insan hakkı olduğunu kaydetti.

EN TEMEL İNSAN HAKKI

Kültür ve sanatın şehirlerde lüks olarak görüldüğünü kaydeden İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner”  Kültür ve sanat en temel insan hakkı. Buna ulaşmakta bir hak. Bu hakka ulaşmak için kültürel altyapınız ne durumda diye bakmalısınız. Bugünkü durumda alışveriş merkezleri içerisinde sinema salonu yapılıyor. Bu kültür sanat trafiği oluşumu için yapılan bir çalışmadır” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 92’Sİ ŞEHİRLERDE YAŞIYOR

NTV Spikeri Gülay Afşar ise “Türkiye’nin yüzde 92’si şehirlerde yaşıyor. Şehirler bu yoğunlukta şehirleri şekillendiriyor. Bu şekillendirme insanlara da yansıdı. Nüfus arttıkça insanlar daha fazla kültür etkinliklerine yönelmeye başladı. Kültür etkinliklerinin başını sinema çekti. Sinemada Türk insanının yaşamını kültürünü beyaz ekrana yansıttı. Kültür ve sanat etkinlikleri ekonomik ve zihinsel anlamda ciddi bir katkı sağlar” dedi

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.