Paylaş

Kartepe Zirvesi’ndeki oturumda konuşan AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı afetlere hazır olan insanların umutlu ve mutlu olduğunu ifade etti

“Afetlere hazırsanız mutlusunuz, umutlusunuz”

Şehircilik ve Mutlu Şehir” teması kapsamında gerçekleşen Kartepe Zirvesi dünyanın farklı yerlerinden gelen akademisyen ve uzmanların katılımı ile devam ediyor. Turgut Cansever salonunda “Daha Mutlu Şehir Daha Güzel Bir Dünya” konulu panel gerçekleştirildi. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı mutlu şehirlerdeki sivil toplum kuruluşlarından öneminden bahsederken “Afetlere hazırsanız umutlusunuz” dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ

Kartepe Zirvesinde gerçekleşen panelde, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının öneminden ve aslında mutlu şehrin sivil toplum kuruluşlarıyla olan ilgisinden bahsetti. Konuşmasına “Türkiye’de sivil toplum örgütleri 1990’da gelişmeye başlıyor. Bu gelişimle Türkiye’deki gönüllük seviyesi artıyor”. diyerek başlayan Şalcı, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin bir sivil toplum kuruluşuna gönüllü olduğunu ve Türkiye için bunun düşük bir sayı olduğunu da belirtti.

“ŞEHİRLER BİRER ANNE GİBİ”

Şehirlerin nasıl daha mutlu bir şehir olacağı üzerine gerçekleşen panelde, şehirler anneye benzetildi. Konuşmasında şehirleri anneye benzeten Recep Şalcı “ Şehirler sadece binalardan oluşmuyor. Şehirler birer anne gibi. Nasıl ki evladını kaybeden bir anne mutsuz oluyorsa şehirlerde öyle” diyerek benzetmede bulundu. Konuşmasına afet bilinci ile devam eden Şalcı, “ Eğer bir şehir mutlu olmak istiyor, mutlu şehir olarak anılmak istiyorsa en önemli önceliği afetlere hazırlıklı olmasıdır.” diyerek konuşmasını bitirdi.

ATIĞIN ATIĞI DA DEĞERLENDİRİLİLEBİLİR

“Daha Mutlu Şehir Daha Güzel Bir Dünya” konulu gerçekleşen panelde Sıfır Atık projesine de değinildi. ATATED temsilcisi Yasin Torun gerçekleştirdiği sunumda her şeyin dönüştürülebileceğinden bahsetti. “ Her atık başka bir ürünün ham maddesidir diyen Torun, atığın atığının da değerlendirilebileceğinden bahsetti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.