Paylaş

Özel oturum ve paneller ile son gününde devam eden Kartepe Zirvesi’nde “Gençlerin Gözünde Şehir” paneli Ara Güler Salonunda gerçekleştirildi

Gençlerin gözünden mutlu şehir

‘’Kentleşme ve Mutlu Şehir’’ teması ile toplanan Kartepe Zirvesi’nin son gününde oturumlar ve paneller devam etti. Ara Güler Salonunda “Gençlerin Gözünden Şehir” paneli gerçekleştirildi. Youth Action Lideri Soner Güler’in moderatörlüğünde yapılan panelle de genç konuşmacılar şehirlere dair düşüncelerini dile getirdi.

KOCAELİ’NDE DOĞA SPORLARI

Doğa sporlarının heyecan ve aksiyon içeren spor dalları olduğunu ifade eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden Mehmet Can Çetil, “Kocaeli’de 91 adet yürüyüş ve doğa sporu alanı bulunmaktadır. Şu anda bulunduğumuz Kartepe’de çok güzel yürüyüş ve tırmanış yolları bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu bu rotalar ile Kocaeli sadece sanayi şehri değil aynı zamanda doğa sporlarının da etkin şekilde yürütülebildiği bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Kocaeli’nde tüm belediyelerin doğa sporlarına destek vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

MÜLTECİLERE EĞİTİM

Göçmen ve mültecilerin eğitimi üzerine konuşan Kocaeli Üniversitesi’nden Elif Beyza Gürkan, “Göç insanların bir noktadan diğer bir noktaya siyasi, sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı oluşan taşınma hareketidir’’ dedi. Sokak sanatları örnekleri üzerinden sunum yapan Kadir Can Arslan, “Sokak Sanatı 1960’larda Amerika’da doğmuştur. Sokak sanatı kamu alanlarını yeniden düzenler ve yapılan çalışmalarla izleyicilere yeni bir mesaj ve yeni bir mekan oluşturur” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.