Paylaş

Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşiye Güven İslamoğlu konuşmacı olarak katıldı

Güven İslamoğlu “Enerji savaşları yaşanacak”

CNN Türk’te çevre sorunlarını ele alan “Yeşil Doğa” programının yapımcısı olan Güven İslamoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Doğada Yaşam” söyleşisinde Kocaelililerle buluştu. İslamoğlu söyleşide kaynakları hızla tükenen dünyanın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğuna ve geri dönüşü zor bir yola girildiğine dikkat çekti.

ÇOCUKLARA KÖTÜ BİR DÜNYA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Cumhuriyet ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Doğada Yaşam” söyleşinde konuşmacı olarak katılan CNN Türk’ün program yapımcısı Güven İslamoğlu etkili bir sunum yaptı. İslamoğlu, dünyadaki doğal yaşamın büyük bir tehdit içinde olduğunu, geleceğin teminatı çocuklara kötü bir dünya bırakan yetişkinlerin bu konuda sorumlu olduğunu ifade etti.

ENERJİ ÜRETMENİN EN ÖNEMLİ YOLU TASARRUFTUR

Güven İslamoğlu sunum sırasında özellikle termik ve nükleer enerji konusuna karşı olmadığını ancak yer konusunda Türkiye’de iyi anlatılamadığını ve Nüklüler enerji istasyonuna ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Dünyanın yedi buçuk milyar nüfusa sahip olduğunu ancak dünyada şuan kullanılabilir enerji ve gıda kaynaklarının sadece bir milyar insana yetebildiğini belirten Güven İslamoğlu, “Enerji ve gıda yetmezliği yüzünden büyük savaşlar yaşanıyor ve daha da büyükleri yaşanacak. Yakında enerji ihtiyacı konusunda dünya daha da kötü duruma düşecek. Bu sıkıntıları ne nükleer enerji ne de termik santraller üreterek çözemeyiz. Enerjiyi üretmenin en önemli yolu tasarruftur” dedi.

FİDAN DİKME ETKİNLİĞİNE DAVET

Söyleşinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nca 11 Kasım 2019 tarihinde saat 11.11 de  81 ilde gerçekleştirilecek olan fidan dikme etkinliğine davet eden Güven İslamoğlu’na çiçek takdim edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.