Paylaş

Kentleşme ve Mutlu Şehirler’in ele alındığı Kartepe Zirvesi-2019, Ara Güler Salonu’nda ‘Mutlu Yuva, Mutlu Yaşam’ konusuyla devam etti.

İnsanları mutlu etmenin yolu konuşuldu

‘Kentleşme ve Mutlu Şehirler’in ele alındığı Kartepe Zirvesi-2019 tüm hızıyla sürüyor. Kartepe ilçesinde düzenlenen Zirve’de ‘Mutlu Yuva, Mutlu Yaşam’ konusuyla Ara Güler Salonu’nda akademik oturum düzenlendi. Oturumun moderatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Abdülhakim Beki yaparken konuşmacılar Mutlu Yuva Derneği Koordinatör Yardımcısı Yasemin Can, Mutlu Yuva Derneği Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Tamer Göde, Mutlu Yuva Derneği Koordinatörü Ayşegül Güreldi ve Merkez Valisi Abdülkadir Yazıcı oldu.

SEVGİ OLMAYAN YERDE MUTLULUK OLMAZ

İnsanları mutlu etmenin yolunun engellilere, yaşlılara, yetimlere, öksüzlere ve gençlere gösterilen sevgi ve saygıdan geçtiğinin belirtildiği oturumda konuşmacıların ortak noktası toplumun içinde hor görülen ne varsa bakış açısını değiştirmek ve hoş görmeye başlamalarını sağlamak olacaktır oldu. Ailelerin kendi içinde huzurlu olması annenin ve babanın çocuğuna sevgiyi aşılaması ‘Mutlu Yuva, Mutlu Yaşam’a kavuşacağımızın göstergesinin olacağı tezinde sunulan oturumda “Herkes kendi mahallesindeki engelli, yaşlı, yetim ya da öksüz birine yardım etse, yaşanılan mutluluk tüm bölgeye oradan tüm ülkeye oradan da tüm dünyaya yayılan bir mutluluğa yol açacaktır” sözü ortak akıl oldu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.