Paylaş

Kocaeli genelinde bulunan beş Artvin yöresine ait derneğin bir araya gelmesi ile kurulan Kocaeli Artvinliler Federasyonu, kongresini gerçekleştirdi. Gebze’de gerçekleştirilen kongrede; Kocaeli Artvinliler Federasyonu’nun kurucu başkanı Nihat Tekgümüş, kongrede seçilmiş başkan oldu.

Yapılan kongreye; Çayırova Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Yılmaz; Gebze Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Osman Alkan, Darıca Artvin İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Tohumcu, Gebze Artvin Yusufeli Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kemal Çelik ve Körfez Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Tekgümüş katıldı. Kurucu Başkan Nihat Tekgümüş; yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Çeşitli zamanlarda; çeşitli mekanlarda; birlik ve beraberlik adına toprağa birer tohum attık. Dernekler kurduk. Kurulan bu derneklerle; güzel memleketimizi; Kocaeli’nde tanıtımını sağladık, birlik ve beraberlik adına hizmetlerde bulunduk.

Her birimiz; ayrı ayrı güzel hizmetlere imza attılar. Toprağa atmış olduğumuz tohumlar; filizlendi; meyveye durdu. Bunun meyvesi; federasyonumuzdur. Bu gün çok önemli bir gün bizler için… Daha güçlü olmak; Daha birlik içinde hareket etmek. Daha güzel hizmetlere imza atmak; Daha güçlü ve daha gür sesle türkü söylemek; Daha güzel ve daha iyi tanıtım yapmak .Daha iyi birlik ve beraberlik içinde hareket etmek için; yüreği, gönlü, kalbi, hizmeti ARTVİN için artan vefalı ve fedakar hemşerilerimiz ile bir araya gelerek FEDEROSYONU kurduk. Bu günde bu güzel oluşumun taçlandırmasını; genel

kurulumuzla gerçekleştireceğiz. Öyle inanıyorum ki, Çok güzel hizmetlere; el ele-gönül gönüle vererek; hizmet yapacağız; güçlü Artvin için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Hiç bir kimseyi ötekileştirmeden; bu çatı altında bir araya getireceğiz ve üst şemsiye olarak; herkesi bu güzel oluşumun içinde barındıracağız. BİR OLMAK… BİRLİK OLMAK… DİRİ OLMAK… GÜCÜMÜZÜ, HERKESE VE HER KESİME HİSSETİREREK; Artvin’in tanıtımını yapacağız; Kanayan yaralarımızı saracağız. Birliğimizi sağlayacağız; Kültürümüzü gelecek nesillere aktaracağız; Yetkili mercilerde; temsil hakkına birlikte sahip olacağız. Bu yüzden; ‘BİRLİKTE RAHMET VARDIR’ prensibi gereğince; herkesi bu birliğe davet ediyorum. Ne mutlu; birliğimizde yer alanlara. Ne muzlu; bu oluşumda ‘bende varım’ diyenlere. Ne mutlu; Artvin için çalışan yürekli insanlara, Ne mutlu; bu gün bizimle var olanlara. Tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder; bu güzel ve özel günümüzün başta federasyon içinde var olan derneklerimize; Artvin’imize, içinde yaşadığımız Kocaali’ye ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”dedi.

Yapılan seçimler sonrası Kurucu Başkan Körfez Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Tekgümüş: Kocaeli Artvinliler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.