Paylaş

Kartepe Kaymakamlığı ve Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kartepe Kaymakamlığı ve Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenleri Eski Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman tarafından çelenk sunulması sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması esnasında Türk Bayrağı göndere çekilmesi ile başladı.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİLER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Kartepe İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Demir, Uzunçiftlik Düğün Salonu’nda tebrikleri kabul ettiler. Sapanca Caddesi üzerinde bulunan eski Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Demir, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu sonrası İstiklal Marşımız törene katılanlar tarafından hep birlikte okundu.

CUMHURİYET VAZGEÇİLMEZİMİZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde konuşan Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar “Darıca ve Gölcük’ten şehitlerimiz vardır. Kendilerine Allah’tan rağmen diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Bu milletin şiarına en uygun yönetim tarzı cumhuriyettir” demiştir. Cumhuriyetin temel niteliklerine baktığınız zaman adı Cumhuriyet olup tam manasıyla uygulayamayan dünyada bir çok devlet olmasına rağmen hakkaniyeti, adaleti ile demokrasisi ile cumhuriyet vazgeçilmezler arasında tarihte Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte var olmuştur. İlelebet de var olacaktır. Ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ne mutlu Türküm diyene, diyebilene” dedi.

ÇAĞLAR ÖDÜLLERİ VERDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar verdi. Resim dalında birinci olan Osmangazi İlkokulu öğrencisi Ada Şahin, şiir dalında birinci olan Rahmiye Ortaokulu öğrencisi Erva Şen, kompozisyon dalında birinci olan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Hayal Akdeniz’e ödüllerini verdi.

KOCAMAN ÖDÜLLERİ VERDİ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, resim dalında ikinci olan Derbent Ata İlkokulu öğrencisi Ecrin Altay, şiir dalında ikinci olan Hasanpaşa Ortaokulu öğrencisi Ceyda Su Tetiker, Kompozisyon dalında ikinci olan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Beyza Şimdi’ye ödüllerini verdi.

DİLEK ÖDÜLLERİ VERDİ

Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, resim dalında üçüncü olan Pakmaya Muzaffer İncekara İlkokulu öğrencisi duru Büyükarman, şiir dalında üçüncü olan Hasanpaşa Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Kolcu, kompozisyon dalında üçüncü olan Kartepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kevser Süleyman’a ödüllerini verdi.

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinde öğrenciler Ahmet Kerem Uysal, Berat Resul Çelik ve Buse Melek Durmuş tarafından şiirler okunurken, Kartepe Belediyesi Mehter Takımı ve Pirelli Anadolu Lisesi Müzik Grubu konser verdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılanlar tarafından gerçekleştirilen geçit töreni ile kutlamalar son buldu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.