Paylaş

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi aralıksız hizmet verdiği 13. yaşını protokol ve davetlilerle kutladı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı konuşmada; “Yarhisar Müze Gemisi Gölcük’ün Donanma Kenti olduğunun en somut göstergesidir” dedi.

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi aralıksız hizmet verdiği 13. yaşını protokol ve Gölcük halkıyla kutladı. 1964 yılında ABD’den alınan T.C.G. YARHİSAR, aynı yılsonunda Türkiye’de getirilerek Türk sancağı çekildi. 1965 yılından hizmet dışı kaldığı 2005 yılına kadar Donanma Komutanlığımızda “Keşif-Karakol gemisi” olarak görev yaptı. 2006 yılında Gölcük Kavaklı Sahili’nde karaya yerleştirilerek müze gemi olarak hizmet verdi.

ON ÜÇ YILDA 224.299 KİŞİ GEZDİ

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak on üç yıldır aralıksız hizmet veren Yarhisar bu sürede 224.299 kişiye ev sahipliği yaptı. Kocaeli ve ilçe okul öğrencileri, asker ve aileleri ile yurt içi ve yurt dışından gelip ziyaret eden misafirlere;  Osmanlı ve Türk bahriyesi hakkında resim, fotoğraf, çeşitli objeler ile birebir yaşam alanları rehber eşliğinde gezdirilip çeşitli bilgiler verildi.

“YARHİSAR DONANMA KENTİ OLDUĞUMUZUN EN SOMUT GÖSTERGESİDİR”

13.yıl kutlamasında bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Şuana kadar Yarhisar Gemisi’ni 224.299 kişi gezmiş. Bizim açımızdan çok önemli nokta. Neden önemli! Gölcük Donanma kenti. Yarhisar Müze Gemisi Gölcük’ün Donanma Kenti olduğunun en somut göstergesidir. Müze gemisi 13 yıldır faaliyette. Bilinirliliğinin artması açısından da 13.yıldır kutlama yapılıyor. Gölcük’teki bu gemimizi ilçemizdeki öğrencilerimiz gezdiler ama dışarıdan da sene boyu yüzlerce, binlerce öğrenci gelip ziyaret ediyor. İlçemizin tanınmasında ciddi bir katkı sağlıyor. Kıbrıs Barış Harekatı esnasında da Ege Denizi’nde görev yapan bir gemimiz. Uzun yıllarda Donanmamızda hizmet görüyor. Denizciliğin tanına bilmesi açısından karada rahatça gezilip dolaşa biliniyor. Bu müze geminin hizmete sunulmasında desteği olan Donanma Komutanımıza ve bu zamana kadar destek veren komutanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Ben katılımınız için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi. Konuşma sonrasında, müze gemi gezildi ve program sona erdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.