Paylaş

Gölcük Belediyesi Yenimahalle Konağı’nda hizmet veren GÖLMEK kurslarında Usta Öğretici Yasemin Yazıcıoğlu Demircan ve kursiyerleri tarafından hazırlanan, El Sanatları Sergisi’nin açılışı Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tarafından gerçekleştirildi.

Gölcük’te geçtiğimiz yıl açılan Yenimahalle Konağı’nda hizmet veren GÖLMEK kursları kapsamında, Usta Öğretici Yasemin Yazıcıoğlu Demircan ve kursiyerleri tarafından yapılan ürünlerden oluşan El Sanatları Sergisi, Kongre Sarayı’nda yapılan törenle açılışı yapılarak beğeniye sunuldu. Açılışa Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve eşi Türkan Sezer, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri, belediye meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Temiz, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, kursiyerler ve davetliler katılım gösterdi. Açılış sonrasında büyük emek verilerek hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergi gezildi. Başkan Sezer yapılan ürünleri çok beğenirken, bayanları Usta Öğretici Yasemin Yazıcıoğlu Demircan başta olmak üzere emeği geçen tüm kursiyerleri kutladı. 

“KADINLARIMIZIN SOSYAL HAYATIN İÇİNE KATILMALARINI SAĞLIYORUZ”

Sonrasında bir konuşma yapan Usta Öğretici Yasemin Yazıcıoğlu Demircan, “Ben kursiyer olarak başladığım bu yolculuğuma, şu an usta öğretici olarak devam etmekteyim. GÖLMEK Yenimahalle Konağı’nda 150’ye yakın kursiyerle farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bir yıl boyunca yaptığımız el emeği göz nuru eserleri takdirinize sunuyoruz. Kadınlarımızın aile bütçelerine olan katkılarını üst seviyelere çıkarmayı amaçlıyoruz. Merkezimizde kadınlarımıza sadece nakış yapmayı değil, sosyal hayatın içine daha fazla katılmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda kadınlarımıza okuma yazma kursları açtık. Gençlerimize ve çocuklara ulaşmayı, onların sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz. Farkındalıklarımızı çoğaltmak hedefimizdir” dedi.

“ÜRÜNLERİN GELİŞTİRİLMESİ BİZİM AÇIMIZDAN SEVİNDİRİCİ”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise yaptığı konuşmada; “Yenimahalle Konağı’ndaki kursiyerlerimizin birbirinden güzel ürünlerini gördük. Hepsi el emeği göz nuru. Bunun dışında, Gölcük’te çok sayıda kadınımız, çok değerli ürünler meydana getiriyor. Biz bu ürünlerin aslında daha geniş kitlelere ulaşabilmesi ve döngünün sağlanabilmesini istiyor ve bu anlamda çalışıyoruz. Hâlihazırda Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, internet üzerinden ürünlerin satışa çıkması için yakın zamanda adımlarımızı atacağız. Bu yapılana kadar, buralarda ürünlerin geliştirilmesi bizim açımızdan çok sevindirici bir durum. Ben tüm emeği geçenlere, başta Yasemin Yazıcıoğlu Demircan’a, tüm usta öğreticilerimize, serginin açılmasında katkısı olan kursiyerlerimize teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

BU KURSLAR, KADINLARIMIZIN SOSYO-KÜLTÜREL AÇIDAN GELİŞMELERİNİ SAĞLIYOR

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “Bugün burada bu serginin açılışında sizlerle olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Eğitim, insanoğlunun doğuştan ölümüne kadar yaşaması gereken bir süreç. Bu süreçte kadınlarımızın da eğitimi ayrı bir önem arz ediyor. Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapmak durumundayız. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak açısından da bu son derece önemli. İlk defa kursa katılıp çok kısa sürede oldukça iyi aşamalara gelindiğini gördük. Hiç eğitim almamış bir arkadaşımız kursa başlamış ve bu zamana kadar üretebilecek hale gelmiş. Bu durum, kadınlarımızın yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi konusunda, eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu kurslar, kadınlarımızın sosyo-kültürel açıdan gelişmelerini sağlıyor” dedi. Açılış fotoğraf çekimiyle son buldu. Yeni Mahalle Konağı GÖLMEK Kursları El Sanatları Sergisi, 31 Ekim Perşembe günü de saat 10.00’dan, 22.00’a kadar açık kalacak ve herkes tarafından gezilebilecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.