Paylaş

Temizlik İşleri Müdürlüğü, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında okullarda eğitimleri sürdürüyor. Son olarak Milangaz Hacer Demirören Çok Programlı Lise’de eğitim verildi

‘Sıfır Atık’ eğitimleri sürüyor

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında okullarda eğitimleri sürdürüyor. Ekipler son olarak Milangaz Hacer Demirören Çok Programlı Lise’de öğrencilerle bir araya geldi. Sıfır Atık Projesini anlatarak geri dönüşümün önemine değindi.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Dünyada doğal kaynakların hızla tükendiğini bu nedenle var olan kaynakların çok daha dikkatli kullanılmasının gerekliliğine işaret eden eğitmenler, “Atıkların geri dönüştürülmesi geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Atıkların geri kazanımı ile doğal kaynakları korurken ve enerji tasarrufu sağlanırken aynı zamanda çevre kirliliğinin de önüne geçilmekte ve bu şekilde gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya sunulmaktadır.

BİLGİLER AKTARIYORUZ

İşte bu denli önemli bir konuda gençleri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla okullarda ‘Geri Dönüşüm Eğitimleri’ organize ediyoruz. Eğitimlerde, atıklarının kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılmasının yolları ve yöntemleri hakkında öğrencilerimize bilgiler veriyoruz” diye konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.