Paylaş


İzmit Belediyesi 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, Kocaeli Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu’nu misafir etti.

17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi toplumu deprem konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Topraklarının neredeyse yakını birinci derece deprem bölgesi olan Türkiye’de müze, 7’den 70’e misafirlerini ağırlıyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra üniversiteli öğrencilerin de uğrak mekânı olan müzeyi son olarak Kocaeli Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu ziyaret etti.

17 AĞUSTOS GECESİNE YOLCULUK

17 kişilik bir grupla 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’ni ziyaret eden Kocaeli Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu, müze rehberi eşliğinde 45 dakikalık bir tur gerçekleştirdi. Aktif ve Dinamik yer küre gerçeğini her bir adımda anlamaya çalışan, teorik ve görsel bilgilerle yeryüzünün ve ülkemizin deprem gerçeğiyle yüzleşen misafirler, büyük ekranda izledikleri filmler ve simülasyon odasında yaşadıkları deprem deneyimi ile 17 Ağustos 1999 gecesine çıktıkları yolculuk sonrası çok etkilendiklerini belirterek, bu deneyimi yaşattıkları için İzmit Belediyesi’ne ve Belediye Başkan Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ettiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.