Paylaş

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Kocaman, mesajında;

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.), Hicri Takvime göre 571 yılında Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi, Pazartesi sabaha karşı dünyaya gelmiştir. Peygamberimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Peygamberimizin gönderilişiyle, insanlık üzerine çöken kara bulutlar dağılmaya, cehalet, haksızlık ve zulümle mücadele başlamıştır.

Sevgili Peygamberimizin bütün güzel hasletlerini örnek alarak ruhumuzu ve hayatımızı O’nun güzel ahlâkıyla donatmalıyız. Rabbimiz günahlardan uzak durmak, ruhumuzu arındırmak, küskünlükleri sona erdirmek, kardeşlik bağlarımızı, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmek için kandilleri vesile kılmış, biz kullarına rahmet ve şefaat kapılarını açmıştır.

Sevgili Peygamberimizi iyi tanımaları için onun örnek yaşayışını, üstün ahlakını, güzel öğütlerini çocuklarımıza küçük yaştan itibaren öğretelim. 08 Kasım Cuma gününü 09 Kasım Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’nin Kartepemize halkımıza, ülkemize, İslâm alemine ve bütün dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ederim.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.