Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Söğüt, “Hz. Peygamber’in doğumunu anlamaktan asıl gaye, evrensel olan nübüvvetini, Kur’an’a dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamaktır” dedi.

HAYATINI ÖRNEK ALMALIYIZ

Başkan Söğüt, “Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir.

TAZELENME MEVSİMİDİR

‘Rahmet elçisi’ Hz. Muhammed’in Dünya’ya teşriflerini ifade eden Mevlid Kandili, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Tüm milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, ülkemize ve tüm insanlık alemine sağlık ve esenlikler getirmesi temenni ediyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.