Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından açılan “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” müzesinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün vefatının 81’inci yıl dönümünde ziyaretçi akını yaşandı.

İzmit Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait 150 obje ve 300 tablonun yer aldığı Dünyanın en büyük Atatürk Müzesi 10 Kasım da ziyaretçi akınına uğradı. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yıl dönümünde Kocaeli’nin dört bir yanından vatandaşlar müzeyi ziyaret ederek duygu dolu anlar yaşadı. 7’den 70’e ziyaretçilerin bir an olsun azalmadığı 10 Kasım günü ziyaretçiler uzman tarihçilerin rehberliği eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi eşyaları arasında andılar.

KADINLAR MİNNET DUYGULARINI SUNDU

Çocuğundan yaşlısına ziyaretçi akını yaşanırken özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi.  Büyük Önder Atatürk’ün kadınlara birçok ülkeden önce verdiği haklar ve değerlerin farkında olan kadınlar, minnet duygularını ve teşekkürlerini sunarken, müzede duygu dolu anlar yaşadı. Ayrıca böyle değerli bir sergiyi Kocaeli halkıyla buluşturduğu için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ettiler.

ERİŞ ÜLGER KİTAPLARINI İMZALADI

Sabiha Gökçen’in manevi oğlu Yazar Eriş Ülger 10 Kasım’da “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmit’te” müzesinde kitaplarını imzaladı. Gün boyu müzede ziyaretçilerle sohbet eden Ülger, ayrıca kendi koleksiyonu olan obje ve tablolarla ilgili bilgiler verdi.

KIBRIS GAZİSİNDEN ATA’YA 10 KASIM ŞİİRİ

10 Kasım nedeniyle müze ziyaretinde bulunan Kıbrıs Gazisi Yusuf Kenan Şahin, Atatürk’e ait eşyaları gördüğü için çok mutlu olduğunu belirtti. Şahin müzede Atatürk anısına “10 Kasım Şiiri” okudu. Şiiri dinleyenler gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.