Paylaş

Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılan eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya, “İnsanlar sizin ne söylediğinizden çok ne yaptığınıza bakar. İnsana sevginizi gösterin” dedi. Yarımca Kültür Merkezi’ndeki programda salon tamamen doldu

Kapaklıkaya, “İnsana sevginizi gösterin”

Eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya, Yarımca Kültür Merkezi’nde Körfezliler ile buluştu. Konferansa Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Başkan Yardımcıları; Faruk Denli, İbrahim Çırpan, Levent Yılmaz ve Osman Yurt, İlçe Müftüsü Sabri Bağcı, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, STK temsilcileri, dernek yöneticileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

GERÇEK KESİTLERLE ANLATTI

Salonun tamamen dolduğu programda “Etkili iletişim ve motivasyon” konulu söyleşi gerçekleştiren Alişan Kapaklıkaya, insana karşı yapılan bazı hataların derin yaralara yol açabileceğini ifade etti. Gerçek hayatından kesitler veren Kapaklıkaya, “İnsanlar sizin ne söylediğinizden çok ne yaptığınıza bakar. İlkokulda birinci sınıftayız. Suna diye bir arkadaşım hasta annesine baktığı için ödevini yapamadığını söyledi. Savaş öğretmen ödevin annenden daha önemli diyerek iki eline dayak attı.

SUNA ÖĞRETMENİN HİKÂYESİ

Suna, bu dayaktan çektiği acı ve mahcubiyetten olsa gerek altına kaçırdı. Sunayı okuldan kovunca gittiği yerlerde idrar izleri çıkmıştı. O izleri hademe sildi ama o arkadaşımızın yüreğindeki izleri hiç silinmedi. Suna bir daha okula gelmedi. Ta ki Melek öğretmenimiz gelene kadar. Yeni gelen öğretmenimiz çok iyiydi. Suna’nın bir gün evine gitti. Melek öğretmenimiz sen ne hayırlı bir evlatsın. Annen derslerinden çok daha önemli. Annen biraz iyileşirse derslere gelebilirsin.

HAYATLARINI OLUMLU ETKİLER

Sen büyüyünce iyi bir doktor olacaksın ve annene bakacaksın” diyerek oradan ayrıldı. Birkaç gün sonra onu annesi kendi getirdi okula. Annesi Melek öğretmene bu çocuk doktor olacakmış diye bıraktı okula. Suna daha sonra ne mi oldu? Tahmin edebilirsiniz. Hem de onu okulda döven Savaş öğretmenin doktoru oldu” diyerek çocuklarımıza verdiğimiz her olumlu sözün, davranışın onların hayatını etkilediğine dikkat çekti.

KİTAPLARINI İMZALADI

Kapaklıkaya, “Bir ziraat mühendisi buğdayı nasıl anlarsa, bir mimar binayı nasıl anlarsa, bir öğretmen öğrenciyi nasıl anlarsa biz de çocukları iyi eğitmek için onların dilini anlamamız gerekir” dedi. Söyleşi sırasında gülüşmeler eksik olmazken, iki bölüm halindeki programın ikinci bölümünde de vatandaşlar sordu, Kapaklıkaya da cevaplandırdı. Program sonrasında Başkan Şener Söğüt plaket, eşi Hatice Söğüt de pişmaniye takdim etti. Kapaklıkaya daha sonra vatandaşlara imza dağıttı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.