Paylaş

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kasım ayı etkinliğinde Uzman Eğitmen Ebru Deniz’in katılımıyla “Dokuma Takı ve Çarpana Dokuma” sanatıyla ilgili eğitim çalışması yapılacak.

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, kültürel mirasımızı korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ekim ayı etkinliğinde “Dokuma Takı ve Çarpana Dokuma” sanat ile ilgili eğitim programı düzenlenecek.

SEVGİ BAYRAM GÖLCÜK’E GELECEK

Her ay düzenli olarak yapılan “Gölcük Sanat Günleri’nin” Kasım ayı konuğu Kaytan Dokuma Eğitmeni Ebru Deniz olacak. Balıkesir’den ilçemize gelecek olan, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı Sevgi Bayram, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yok olma tehlikesi altında “Dokuma Takı ve Çarpana Dokuma” tekniğini Gölcüklü bayanlara öğretecek. 20-21-22 Kasım tarihlerinde günü yapılacak eğitim, Saat 10.00’da başlayacak ve 3 gün boyunca sürecek. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve ilimizden bu tekniği öğrenmek isteyen bayanların yoğun katılımı beklenirken, Adnan Menderes İş Merkezi’nde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde eğitim verilecek. Cuma günü programının sonunda ise eğitime katılanlar için sertifika töreni düzenlenecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.