Paylaş

Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM “Okuyorum” programı ile kitap okuma ve birlikte değerlendirme etkinlikleri düzenliyor. KADEM Kocaeli Temsilciliğinde bu kapsamda geçtiğimiz ay okunan Erich Fromm’un Sahip Olmak Ya Da Olmak isimli kitabının kritiği yapıldı. Etkinliğe  Başiskele Belediyesi Başkan Yardımcısı Sosyolog Sema Arat, İzmit ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mimar Güzin Taştekin, Kartepe Kadınlar Kulübü Koordinatörü Nurdan Köksal ve Kadem Kocaeli Temsilciliği üyeleri katıldı.   

Değerlendirilen kitapla kısaca “İnsanların doğru ve şüphe edilmez olarak gördükleri şeylerden çoğu, içinde yaşadıkları toplumun ve sosyal çevrenin onlar üzerindeki etki ve baskısından oluşan hayaller ile yanılgılardır. Eğer insan yalnızca sahip olduğu şeylerden ibaretse, onları yitirdiğinde, kendini de yitirecek, kim olduğunu bilemeyecektir. Olmak kavramında ise sahip olunan şeylerin kaybedileceğinden doğan endişe ve korku yoktur.” sonucuna varıldı.  

Kadem Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert katılımcılara teşekkür ederek bundan sonra okunacak kitabın Şule Albayrak’ın kaleme aldığı “Kadın Olmak” kitabı olduğunu duyurdu. 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.