Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Deniz Karamert- 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin geleceği olan yeni nesilleri öğretmenlerimize emanet etmiş, Cumhuriyeti korumak ve güçlendirmek için, en çok eğitim ordusuna önem vermiştir.

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA GÖRE DEĞİŞTİRİLEN MÜFREDAT

Hiç şüphe yok ki, bir ülkenin iktisadi ve ahlaki kalkınması ancak gerçekte milli olan bir eğitim politikası ve bu eğitime inanmış, kendisini adamış öğretmenler ordusu ile mümkündür diyen Andız, “Maalesef, bugün ülkemizde eğitim anlamında ne milli, ne de oturmuş bir eğitim sisteminden söz etmek mümkün değildir. Her yeni Milli Eğitim Bakanına göre değiştirilen müfredat ve sistem, en çok öğretmenlerimizi yormakta ve onları asıl işleri olan eğitim vermekten uzaklaştırmaktadır. Milli Eğitimde öğretmen odaklı bir sistemden uzaklaşılarak, öğretmenlerimizin fikri alınmadan, onlar yok sayılarak oluşturulan müfredat ve kitap içerikleri maalesef ki çocuklarımızı çağdaş, anlamaya ve öğrenmeye, yetenek ve ilgi alanlarına dayalı değil, robotlaştırılmış ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin parçası olmaya zorlamaktadır” diye konuştu.

EKONOMİK BASKI ALTINDA

Andız, “Bununla birlikte, öğretmenlerimizin özellikle devlet okullarında kalabalık ve bakımsız sınıflarda, bilimsel çalışma ve deneylerin yapılamayacağı okullarda eğitim vermek zorunda kalmaları hem öğretmenlerimizin verimlerini, hem de verilen eğitim kalitesini düşürmektedir. Tüm bu sorunların yanı sıra ülkemizde yaşanan ekonomik krizler ile birlikte, zaten emeklerinin karşılığını yeterince alamayan öğretmenlerimiz daha büyük bir ekonomik baskı altına girmiştir. Üstelik mevcut iktidarın, ülkenin geleceğini ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin bu sorunlarına duyarsız kalması, sıkıntıları daha da vahim bir boyuta ulaştırmaktadır” dedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER AYIBINA SON VERİLMELİ

Oysa ki, hem ekonomik, hem sosyal hem kalkınmanın öğretmenler sayesinde başlayacağını ve yine onların sayesinde kalıcı bir istikrarın temelinin atılabileceğini görebilmek çokta zor değildir diyen Andız, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bilime, modern eğitime dolayısıyla öğretmenlerimize yapılacak yatırımların, en değerli ve en gerekli yatırımlar olduğuna inanıyoruz. Ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi farklı öğretmen kadrolarının kaldırılması, başarının ödüllendirilmesi, müfredatın çağa uygun, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini dikkate alacak şekilde düzenlenmesinin aciliyetini biliyoruz. Ülkemizde bu kadar öğretmen açığı varken, mevcuttaki öğretmenlerimizin iş yükü her geçen gün artarken, öğrencilerimiz bilgiye, öğrenmeye bu kadar açken, “Atanamayan Öğretmenler” ayıbına derhal son verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizler bu politikaların hayata geçirilmesi için her platformda çalışmalarımız yürütüyor, kurulacak bir CHP iktidarının da tam anlamıyla bir eğitim iktidarı olacağını, bir kez daha ilan ediyoruz” diye konuştu.

EN DERİN SAYGILARIMLA

Andız açıklamasının sonunda, “Bunca sorun, bunca sıkıntı içinde dahi, kendilerine emanet edilen Cumhuriyetin yeni nesillerini yetiştirme görevini fedakarca yürüten, her çocuğumuzun üstüne kendi evlatları gibi titreyen, Cumhuriyetin ışığından ve Ata’mızın yolundan ayrılmayan tüm öğretmenlerimize en derin saygılarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.