Paylaş

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Bugünlere ulaşmamızdaki en büyük pay öğretmenlerimizindir”

Ulusların geleceğe ilerleyişinde yaşamsal önem taşıyan eğitim ve öğretim, çağdaş dünyayla bütünleşmeyi hedef seçen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne en öncelikli konusu olmuştur. Türkiye’nin her alanda gelişmesinin, huzur içinde yaşamasının ancak eğitimle olanaklı kılınacağına inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilânıyla birlikte büyük bir eğitim seferberliği başlatmış, aydınlanma ve çağdaşlaşma sürecinde eğitime ve öğretmenlere büyük önem vermiştir.

Cumhuriyet’in özümsenmesi, köklü reformlar ve atılımlarla eğitim alanında sevindirici bir düzeye gelinmesi, kuşkusuz Öğretim Birliği ilkesi doğrultusunda oluşturulan ve kararlılıkla uygulanan eğitim politikaları ve öğretmenlerimizin özverili çabalarıyla başarılmıştır.

Öğrenme sürecinde insanın en büyük yardımcısı öğretmendir. Öğretmenler, zihinleri doğruluğu kanıtlanmış bilgilerle aydınlatarak yarınları biçimlendirmekte, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında belirleyici rol oynamaktadır. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Öğretmenlik, en onurlu mesleklerden biridir.

Yetiştirici, öğretici kimliğiyle yeni kuşaklara kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olan öğretmenler, üstlendikleri yüce görev nedeniyle, toplumların yaşamında her zaman özel ve saygın bir konum edinmişlerdir. Ulus ve Devlet olarak bugünlere ulaşmamızda en büyük pay, koşullar ne olursa olsun görev anlayışından, Atatürkçü düşünceden ödün vermeden ülkenin her köşesinde özveriyle çalışan, aydınlanma ışığını yorulmadan taşıyan öğretmenlerimizindir.

Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Ulusu’nu seven, Atatürk ilke ve devrimlerini yol gösterici kabul eden bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Yüce Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni yeni kuşaklara, yeni kuşakları da öğretmenlere emanet etmiştir. Tüm öğretmenlerimizin geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de bu bilinçle hizmetlerini sürdüreceklerinden, sorumluluklarını yönlendirmelerden, baskı ve karışmalardan etkilenmeden yerine getireceklerinden kuşku duymuyoruz.

Başöğretmen Atatürk’ün yol göstericiliğinde geleceğimize yön veren, her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, esenlikler diliyorum.

Av. M. Cengiz Sarıbay

CHP Kocaeli İl Başkanı

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.