Paylaş

BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, ekibiyle birlikte sosyal belediyeciliğin öncü şehri Eskişehir’e çıkarma yaparak istihdam, üretim ve kültürel faaliyetleri yerinde inceledi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sosyal belediyecilik anlayışının Türkiye’deki öncüsü olan Eskişehir’e ekibiyle birlikte çıkarma yaparak, kentteki teknik ve kültürel çalışmaların İzmit’te de kullanılabilmesi amacı ile önemli temaslarda bulundu. İzmit Belediye İzmit Belediye Meclis üyeleri Süleyman Şen, Tuncay Aşkın, Yaşar Kardaş, Ertuğrul Malçok, Başkan Yardımcıları Necat Çakır, Ünal Özmural, Koordinatör Sercan Al, Özel Kalem Müdürü Duygu Çetiner, Fen İşleri Müdürü Burak Efe Erdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Alp, Park ve Bahçeler Müdürü Aysun Bolat Kılıç, Etüt Proje Müdürü Nilgün Sağıroğlu, Spor Müdürü Mithat Ağa ve İmar ve Şehircilik Müdürü Reyhan Erbayrak ile teknik incelemelerde bulunan Başkan Hürriyet ilk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükşerşen’i ziyaret etti.

BÜYÜKERŞEN’İ ÖRNEK ALIYORUZ

Kentteki sosyal belediyecilik anlayışının gelişiminde ve örnek alınmasında uzun yıllardır en önemli rolü oynayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükşerşen, ziyaretten ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise Büyükerşen’in çalışmalarını her zaman kendilerine referans aldıklarını belirterek, “Sizin tecrübelerinizden faydalanarak bizlerde benzer uygulamaları İzmit’te gerçekleştirmek istiyoruz. Sanattan bilime, kültürden, yerel halkın üretimine kadar imza attığınız birçok çalışma ile Eskişehir her yerde örnek gösteriliyor. Bizlerde bugün değerli paylaşımlarınızı dinlemek ve sizlerin çalışmalarından yararlanarak İzmitimizi güzelleştirmek, kendi göbeğini kendi kesen bir kent haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KADIN İSTİHDAMI

Başkan Hürriyet ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı kadınların istihdamına yönelik yaptığı çalışmaları ülke genelde örnek alınarak uygulanan Odunpazarı Belediyesi oldu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile makamında bir araya gelen Başkan Hürriyet ve beraberindeki heyet, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin kadınlara sağlanan istihdamla yerel üretimin arttığı ve ilk kadın kooperatifinin kurulduğu Odunpazar Belediyesi’ndeki uygulamaları aktaran Başkan Kazım Kurt, özellikle ‘Her ve bir atölye’ çalışmasının her kentte uygulanabilirliğine değindi. Ziyaretin ardından sadece yayaların kullanımına açık olan ve bir çok etkinlik alanının yer aldığı KentPark’ta incelemeler yapıldı. Denizi olmamasına rağmen Porsuk Çayının kıyısında yapay bir plaja da ev sahipliği yapan KentPark’ta yer alan etkinlik alanları ve kullanılan malzemeler incelendi.

KENT İHTİYAÇLARINI ÜRETEN YEREL HALK

KentPark incelemesi sonrası Eskişehir’in bir başka kültür merkezi olan ve içerisinde Masal Şatosu, Hayvanat Bahçesi, Bilim Merkezi, Sualtı Canlıları Bahçesi ve çeşitli etkinlik alanlarının yer aldığı Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkına geçildi. Park içerisindeki tüm alanları tek tek inceleyen, yapım aşamasından başlayarak güncel uygulamalara kadar her konuda bilgiler İzmit Belediyesi Birim Müdürleri tarafından kayda alındı. Başkan Hürriyet ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı oldu. Kentin tüm sokaklarında kullanılan bank, çöp kovası, çardak, demir korkuluk ve daha birçok ürünün yerel halk tarafından üretildiği atölyelerin yer aldığı daire başkanlığındaki çalışmalar dikkatle izlendi.

KÜLTÜR VE SANATIN CAN DAMARI

Programın devamında yine yerel halkın üretime katılarak kent ekonomisinin can damarı olan Eskişehir Tohum Merkezi ziyaret edildi. Yapılan üretimle ilgili hem yetkililerden hem çalışanlardan bilgi alan heyet daha sonra kadınlara yönelik istihdam alanlarının kalbi olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait seramik, tekstil, hediyelik eşya ve cam atölyeleri incelendi. Kursiyerlerin, ustalık eserlerini aratmayan çalışmalarını hayranlıkla inceleyen heyet yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Hürriyet son olarak Kurtuluş Müzesi, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ve Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni ziyaret ederek kentin sanatsal kalkınmasına katkı sunan alanlar hakkında bilgi aldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.