Paylaş

CHP Kocaeli İl Başkanı Av. M. Cengiz Sarıbay 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada engellerin hep birlikte aşılması gerektiğini söyledi.

DAHA NET DÜZENLEMELERE İHTİYAÇ VAR

Başkan Sarıbay, ” Zihinlerde, duyguda ve yaşamda engelleri hep birlikte aşmak en temel sorumluluğumuzdur… Bugüne kadar bu anlayışla çalıştık, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Engellerin hep birlikte aşılması gerektiğini kaydeden Başkan Sarıbay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin gelişmişlik düzeyine erişmesi ve engelli yurttaşlarımızın eşit haklara sahip olması için doğru devlet politikası ve bilinçli bir toplum yaratmak gerekmektedir. Sosyal devlet olma ilkesinin gereği olarak, toplumdaki her bireyle eşit haklara sahip olması gereken engelli yurttaşların bu haklarını korumak ve geliştirmek temel devlet sorumluluğudur.

İşte bu sonuçlara baktığımızda ülkemizin gelişmişlik düzeyine erişmesi ve engelli yurttaşlarımızın eşit haklara sahip olması için doğru devlet politikası ve bilinçli bir toplum yaratmalıyız! Engellilerin sorunlarının çözümü sadece sosyal yardımlarla olmaz, Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, sosyal politika üretme ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak en birincil ödevimizdir. Bizlerde, tüm kurumlarımızla, belediyelerimizle, valiliklerimizle, okullarımızla, sokaklarımızla eşitsizliği ortadan kaldıracak, engelli yurttaşlarının yaşamlarını kolaylaştıracak önlemleri almak zorundayız.

Unutmayalım ki engel bedende değil, engel ön yargılarımızda ve uygulanmayan kurallardadır! Sosyal yardımlar çağdaş demokrasi ile yönetilen ülkelerde lütuf değil, hükumetlerin ve biz yurttaşların olmazsa olmaz bir görevi ve yurttaşların da insanlık hakkıdır.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ, tüm dünyada engelleri aşmak için, özgürce yaşamak için kutlanıyor. Engel bedende değil, engel el ele veremeyen empati kuramayan zihinlerdedir. Bilinçli ve hoşgörülü bir toplumda engelleri aşmak için hep birlikte adım atmalı, engelli yurttaşların yaşama katılmaları, hak ettikleri değeri görmeleri için mücadele vermeliyiz. Unutmayalım! Engeller aşılmak içindir, el ele vererek tüm engelleri aşmak ellerimizde. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü “engellerin “ yaşamaya engel olmadığı bir dünya düşüyle kutlu olsun. Bütün engelleri sevgiyle aşacağız!

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.