Paylaş

Gölcük’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliklere katılan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer: “Her bir engellimiz bizim gururumuz. Biz 365 gün iç içeyiz, birlikteyiz” dedi. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dün ilçemizde bir dizi program gerçekleştirildi. İlk olarak Anıtpark’ta gerçekleştirilen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, kaymakamlık daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat ve yönetimi ile dernek üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, ilçemizdeki bazı kuruluşlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“BİZLERE YÜKLEMİŞ OLAN SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”

Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Gölcük Engelliler Derneği, Gölcük İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği, +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği ve Erva Eğitim Kurumları, sırasıyla çelenk sunumunda bulundu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’mız okundu. Programda ilk konuşmayı yapan Gölcük Engelliler Derneği Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay, “Dünya Engelliler Günü, 1992 yılında Birleşmiş Milletler’in kararı ile ilan edildi. Ülkemizde engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak birçok düzenleme yapılmakla beraber yeterli değildir. Bunlar bizim geleceğe yönelik umutlarımıza da engel değil. Bizler diri ve kararlı durursak, ne istediğimizi bilirsek, tüm bu zorluklara rağmen hayatın her alanında aktif bir rol alabilirsek engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz. Bizler Gölcük olarak milletin omuzlarına yük değil, milletin omuzlarındaki yüke omuz vermek için üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Gölcük Engelliler Derneği olarak Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde Başkan Hasan Bat önderliğinde elimizden geleni yapıp engelli kardeşlerimize gereken ilgi ve alakayı göstermeye çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin yapmış olduğu eserleri, başarıları takdir ediyor ve devamlılığını diliyoruz. Bizim engelli olmamızın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğun bilincindeyiz. Toplum ve bizi yöneten büyüklerimiz için engelliliğin bir kez daha altını çizmek istiyorum. Daha bilinçli ve duyarlı olunmasını talep ediyorum. Günümüzün tüm dünya ve ülkemizdeki engelli kardeşlerimiz adına hayır kapılarının açılmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

“HEDEFİMİZ ENGELSİZ BİR GÖLCÜK OLUŞTURMAKTIR”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “3 Aralık, engellilerimizin gündelik hayatlarında yaşamış oldukları zorlukları anlayabilmemiz, bunların farkına varabilmemiz için aslında uyarı mahiyetinde bir gündür. Yılın 365 günü engellilerimizle birlikte olmak ve onların yaşamlarını zorlaştıracak engelleri ortadan kaldırmak, bizim görevimizdir. Bizim hedefimiz, engelsiz bir Gölcük oluşturmaktır. Aslında engelin anlayışta olduğunu söyleyebiliriz. Anlayıştaki engelleri ortadan kaldırabilirsek engelli hemşerilerimizin neler yapabildiklerini yakinen görebiliriz. Yakın zaman önce Dünya Down Sendromlular Judo Şampiyonası’nda Mehmet Can Topal kardeşimiz, dünya ikincisi olarak Gölcükümüze büyük bir gurur yaşatmıştır. Kendisini tebrik ediyorum. Kıymetli kardeşim Hasan Bat ve dernek yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde 400’ün üzerinde engellimiz, çeşitli dallarda eğitim görüyorlar. Bunun yanında birden fazla branşta spor yapabilme imkanını da bulmuş durumdalar. Bizim yapmamız gereken, günlük hayatımızdaki bu engelleri kaldırabilmek, kadın ve çocuklara yapmış olduğumuz pozitif ayrımcılığı engellilere de yapmak, hayatın her alanına aktif bir şekilde katılmalarını sağlamaktır. Ben bu uğurda engelsiz bir Türkiye ve Gölcük temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “3 Aralık, Dünya Engelliler Günü. Biz de bu çerçevede ilçemizde birtakım etkinlikler yapıyoruz. Engellilerimizi bir günde anmak, onların sorunlarını bir günde gündeme uygun düşmüyor. Biz 365 gün engellilerimizle merkezi idare ve yerel yönetimler olarak ilgileniyoruz. Ayrıca derneklerimiz de bu anlamda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Ben 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla belirtmek istiyorum ki onların yanındayız ve projelerini destekliyoruz. Desteklerimiz yoğunlaşarak devam edecek. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN BAT TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmaların ardından takriben bir saat sonra, Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bir program gerçekleştirildi. Buradaki programa Kaymakam Karabulut, Belediye Başkanı Sezer, Müftü İlyas Öztel, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Dernek Başkanı Hasan Bat ve yönetimi, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Burada sözü alan Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “Merkezimizde açtığımız kursa 400 kişi geliyor. En önemlisi, e-KPSS kursu burada veriliyor. İnşallah Nisan ayında meyvelerini almak istiyoruz. Biz kışın engellilerin evlerinde kalmasını istemiyorduk. Bu amaçla çok çalıştık. Artık engellilerimiz her zaman merkezimize geliyor. Devletimiz engellimize çok büyük kıymet veriyor. Evde bakım hizmeti var. Artık her şey kolaylaştı. Bundan ötürü bizler de devletimize teşekkür ediyoruz. Burada büyük bir aile olduk. Herkes birbirine yardım ediyor. Ayrıca Başkan Ali Yıldırım Sezer’e çok teşekkür ediyoruz. Pozitif ayrımcılığı Gölcük’te fazlasıyla alıyoruz. Kaymakam Cengiz Karabulut da geçtiğimiz gün merkezimize geldi. Kendisine de destekleri için teşekkür ediyoruz. Gölcük’teki engelliler, her zaman dediğim gibi Türkiye genelinde en şanslısı. Burada ufak tefek sıkıntılarımız olsa da sorunumuz hemen çözülüyor. Biz Gölcük’te çok seviliyormuşuz” dedi.

BAŞKAN SEZER: “BİZ 365 GÜN İÇ İÇEYİZ, BİRLİKTEYİZ”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Ben hepinizi gerçekten seviyorum. Gölcük’ün evvela insanını seviyoruz. Her türlü gayreti gösteriyoruz. Telefonumuz her saat açık. Her kesim birbiriyle kaynaşmış durumda. Bu binada birçok etkinlik var. 400 kursiyer birçok kursa katılıyor. Burada yapılan ürünleri satmanız ve gelir elde etmeniz de mümkün olacaktır. Topçular Mahallesi’ndeki otistik çocuklar okulunu Çiftlik Mahallesi’ndeki okula götürdük ve oradaki okul, daha iyi oldu. Dernek Başkanı Hasan Bat çok gayretli. Türkiye’de tek engelli muhtarımız da Gölcük’te. Her bir engellimiz bizim gururumuz. Biz 365 gün iç içeyiz, birlikteyiz. Ben hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

KAYMAKAM KARABULUT: “BİZLER SİZLERİN YANINIZDAYIZ”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, “Engellilerimiz, önceki süreçte ellerindeki hakları kullanamıyordu. Aileler de çocuklarını saklıyordu. İlkel uygulamalar geride kaldı. Engellilerimize devletimiz, her türlü imkanı sunuyor. İmkanlar verilince sizler de oldukça güzel sonuçlar veriyorsunuz. Gerçekten güzel örnekler var önümüzde. Son ziyaretimde heyecanla çalıştığınızı gördüm. Arkadaşlarımız, kendilerini böyle gösteriyor. İnsan ihtiyaçları sonsuz. Önümüzdeki süreçte daha iyi şeyler yapılacaktır. Bizler de sizin yanınızdayız” dedi. Konuşmaların ardından Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde verilen kurslar ziyaret edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.