Paylaş

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlarla bir araya geldi. Engellilere, çocuklara ve kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarının altını çizen Başkan Sezer: “Dönemimizde, öncelikle Gölcüklü kadınlarımızın kullanacağı, farklı mahallelerimizde dört adet, sosyal amaçlı tesis kazandırıyoruz” dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi kadınlarla, Gölcük Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, ve yönetimi, üyeleri, siyasi partilerin kadın kolları başkanları ve yöneticileri katıldı.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET UTANÇ VESİLESİDİR”

Başkan Sezer yaptığı konuşmada, “Adaletli olmak; herkese eşit davranmak amacını güder. Ancak; toplumumuz içinde pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimler var. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Engelliler Günü’nü bir kutlama günü değil, farkındalık günü olarak görüyoruz. Engellilerimiz gibi çocuklarımız da pozitif ayrımcılık yapılması gereken bir kesimdir. Yakın zaman önce kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla da sizlerle bir araya gelmiştik. Toplumda bunun halen tartışıyor olması utanç vesilesidir” dedi.

“KADINLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Kadınlarımızı öncelikle pozitif ayrımcılık yaptığımızı ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Kadınlarımızı çalışmalarımızda her zaman için ön plana alıyoruz. Yakın zamanda farklı mahallelerimizde dört adet sosyal amaçla kullanacak tesis yapacağız. Ulaşlı’da eski Belediye Binası, Yazlık’ta inşaatı devam eden kültür merkezi, D-130 Karayolu kenarında devraldığımız eski Beyzade Konağı ve Düzağaç Mahallemizde eski Telekom binasında, öncelikle kadınlarımızın kullanacağı sosyal, kültürel ve sportif amaçlı tesisler yapacağız. Kadınlarımızın el emeği ürünlerini internet ortamında satabilmeleri için, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız çalışmada da önemli merhale katettik. Her alanda kadınlarımızın sosyal hayatın içinde olabilmesi için pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.