Paylaş

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, 32 Mahalle muhtarı ile belediye toplantı salonunda bir araya geldi. Belediye Başkanı Kocaman “Derbent’te yapılması planlanan Teleferik Projesi uzun yıllardır önemsenen ve özlenen bir projedir. Bizde üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Mevcut firma ile şartlarını yerine getiremediği için sözleşmeyi feshetmemiz de bu süreçte önemli bir adımdır” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve 32 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Kartepe Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen muhtarlar toplantısında Belediye Başkanı Kocaman, Kartepe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, istek ve talepleri dinledi.

HER ZAMAN İSTİŞARE EDECEĞİZ

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Kocaman “Devlet millet ilişkisinin en önemli ve etkin yapı taşları muhtarlarımızdır. Bu anlam da Kartepemizi birlikte yönettiğimiz muhtarlarımız ile her daim istişarelerimizi devam ettiriyoruz. Bugüne kadar dışarıda toplanıyorduk. Bundan sonra belediye binamızda evimizde bir araya gelmeyi arzu ediyorum” dedi. Dernek Başkanı Türker “Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman ile her zaman bir aradayız. Mahallemizde ki vatandaşımızın hayır dualarını almak için çalışıyoruz. Başkanımızda gecesini gündüzüne katarak hemşehrilerimiz için gayret sarf ediyor. Bizleri bir araya getirip dinleyen Başkanımıza ve eksiksiz katılan muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

GÖNÜL BİRLİĞİ İLE HER PROBLEMİ AŞARIZ

Sırasıyla tüm mahalle muhtarlarına söz vererek istek ve önerilerini dinleyen Başkan Kocaman, soru ve talepleri de içtenlikle ve tüm samimiyetiyle cevapladı. Muhtarları dinledikten sonra açıklama yapan Başkan Kocaman, “Hepinize ayrı ayrı katılımınız için teşekkür ediyorum. Şu fotoğraf bile birçok şeyi birlikte başaracağımızın bir göstergesidir. Aynı masa etrafında manevi huzurla, gönül birliği kurarak toplanabilmemiz, birleşebilmemiz çok önemli. Tabi ki fikir ve görüş ayrılığı yaşadığımız, imkanlarımızın ve yetkimizin yetmediği durumlar yaşayabiliriz. Ama hayallerimiz ve hedeflerimiz ortak. Sizleri dinlediğimde problemlerimizin de çoğunun ortak olduğunu görüyorum. Moloz atıklarının toplanması konusunda suistimallerin önlenmesi için ortak çözüm üretmeyi teklif ediyorum. Moloz çöp değildir ve toplama işi çöpten daha maliyetlidir. Bu nedenle bir bedel karşılığında yapılmaktadır. Ekonomik durumu iyi olan ile iyi olmayanı ayırt edelim. Siz derseniz ki mahallemizin muhtarı olarak vatandaşımız ihtiyaç

sahibidir, sözünüzü esas kabul ederiz. Geri kalanı içinde çevre ve görüntü kirliliğini önlemek, Kartepemizi temiz tutmak için ortak hareket edelim” dedi.

İHTİYACIMIZ AZALMAYACAK

Mahallelerin ortak sorunu olan Asfalt, parke ve kaldırım ihtiyaçlarına da değinen Başkan Kocaman “Kartepemiz her geçen gün gelişmekte ve büyümekte olan bir ilçe olduğundan biz ne kadar yapsak da ihtiyaçlarımız azalmayacak, aksine artacak. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın’a hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Üst yapı seferberliğimizde bize çok destek sağlamıştır” açıklamasında bulundu.

TELEFERİK KARTEPE’YE GELECEK

Teleferik Projesi konusunda ki soruları da cevaplayan Başkan Kocaman “Teleferik hepimizin Kartepemizin yıllardır özlemle beklediği bir proje ve Kartepemizin ihtiyacı olan bir proje. Hiçbir zaman vazgeçmeyi ve geri adım atmayı düşünmeyeceğiz. Süreç bildiğiniz gibi devam ediyor. Önceki dönemde ihaleyi alan firma, süresi içerisinde ek süreye rağmen yapım işine başlayamadığı için sözleşmeyi fesh ettik. Bu bile sürecin daha da uzamaması için önemli bir adımdır. Teknik ekibimiz en hızlı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Süreç ilerledikçe sizleri bilgilendireceğim. Bir an önce hayata geçmesini de en az sizler kadar istiyorum” ifadelerini kullandı. Simit ve çay eşliğinde gerçekleşen toplantı sonunda, muhtarlar temenni ve önerilerini paylaşarak, Başkan Kocaman’a teşekkür ettiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.