Paylaş

Türkiye Bisiklet Federasyonun düzenlediği Türk Bisikletinin dünü bugünü ve yarının konuşulup geleceğinin planlandığı 4.Bisiklet Spor Çalıştayı ve Vize Semineri Antalya’da Side Star Elegance Otelinde yapıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Erol Küçükbakırcı’nın açış konuşmasıyla başlayan 4.Bisiklet Spor Çalıştayı ve Vize Seminerine Kocaelili Antrenörler Nadir Yavuz, Mert Mutlu, Mehmet Bozdemir, Yakup Kadıoğlu ve Emre Öztürk, Hakemler Fatih Çamdeviren, Merve Tayfun Marmara, Ayşegül Ağra, Selma Sönmez ve Süleyman Durak ile Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Zeki Kutlu’da katıldı.

Türk Bisiklet Ailesini buluştuğu 25 İl Spor Müdürü ile 25 Federasyon Temsilcisi geçmiş dönem federasyon başkanı Ünal Tolun ve yeni seçilen KKTC Bisiklet Federasyonu Başkanı Mustafa Cengiz’de katılırken Sakaryada 2020 Yılında yapılacak Dünya MTB Dağ Bisikleti Şampiyonasının sunumu Aziz Sırnaç tarafından yapıldı. 120 Antrenör 122 Hakem ve 37 Mekanisyenin katıldığı Çalıştayın açılış konuşmasında Türkiye Bisiklet Federasyonu Erol Küçükbakırcı ‘Türk Bisikletinin bugünü ve yarının konuşacağız. 3 Yılda müsabaka sayısını 10 kat artı ayrıca en son Konya’daki Türkiye Şampiyonasına 700’ün üzerine sporcu katıldı.’ dedi.

Akdeniz, 9 Eylül, Çukurova ve Aksaray Üniversitelerinen akademisyenler Antrenör ve Mekanisyenlere bilgi aktardılar.

Antrenörlük Eğitimi:

Bisikletçilerde Sakatlıklardan Korunma ve Rehabilitasyonun Önemi Öğr. Grv. Fatih ŞAHİN (Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi), Bisikletçilerde Teknolojik Ekipmanlar – BIKEFIT/MONITOR/PROGRAM, Bisikletçilerde (Multidirectional) Çok Yönlü Performans Analizi, Bisikletçilerde Antrenman Periyotlaması Kuvvet/Power/Endurance/ Sprint Prof. Dr. Fatih KILINÇ (Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı)


Hakem Komiserlik Eğitimi 

Yol Bisikleti Komiserlik Eğitmen: Koray CANTEZ (UCI Komiseri), Dağ Bisikleti Komiserlik Eğitmen: Gürol ÇAYDAŞ (UCI Komiseri)


Mekanisyenlik Eğitimi:

Eğitmen: Aziz AY – Nevzat KIRAL (Mekanisyenler)
Çalıştay’da ayrıca BİSNET Yazılımı Yeni Bilgi İşlem Sistemi Tanıtımı Eğitmen: Haydar AKYÖN (Bilgi İşlem Sorumlusu) tarafından yapıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.