Paylaş

Körfez’de oturan ve 20 Temmuz 1974’te düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratları düzenlenen törenle takdim edildi

Körfez’de Kıbrıs gazilerine beratları verildi

Körfez’de oturan ve 20 Temmuz 1974’te düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gazilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratları düzenlenen törenle takdim edildi. Körfez Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, kurum müdürleri ve askeri erkan da katıldı.

KAHRAMANCA MÜCADELE ETTİNİZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreninde ilk olarak konuşan İl Müdürü Bekir Yümnü, “Millet olarak sizlere minnettarız. İyiki varsınız” dedi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de konuşmasında, “İl Müdürümüz de bahsetti; 45 yıl önce hayatınızı ortaya koyarak Kıbrıs’taki soydaşlarımıza yardım için kahramanca mücadele ettiniz ve kısa sürede de zaferle bunu taçlandırdınız.

KAHRAMANLIĞINIZ ÖNEMLİ

Yaptınız kahramanlık, fedakârlık, cesaret gerçekten çok önemli. Kahramanlığınız da bizler için güzel bir örnek. Tabi bu süreçte şu an aramızda olmayan kahraman gazilerimiz ve şehitlerimiz de oldu. Onlara onurlu makama yükselmek nasip oldu. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜRLÜK İÇİNDE YAŞIYORLAR

Başkan Şener Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin konuşma gerçekleştirdi. Bilgin, “20 Temmuz 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı sizler sayesinde başlatıldı ve zaferle sonuçlandı. Soydaşlarımızın uğramış olduğu zulmü, sizlerin kahramanlıkları ve devletimizin gücü sayesinde önledik. 45 yıldan bu tarafa soydaşlarımız, kardeşlerimiz Kuzey Kıbrıs’ta huzur içerisinde özgürlük içerisinde hayatlarını idame ettiriyorlar” dedi. Konuşmaların ardından gazilerimize madalyaları ve beratları tevcih edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.