Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Aynur Şöhretli ve başkan yardımcıları ile mahalle genelince incelemelerde bulundu. Kentin alt yapısını yenileyeceklerini belirten Başkan Şener Söğüt, “Zor bir süreç olacak ama altyapı gibi bir sorun kalmayacak” dedi

Altyapı sorunu olmayan bir ilçe olacağız

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Aynur Şöhretli Yiğit, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Mimar Sinan Mahallesi’nde sorunlu bölgelerde incelemelerde bulundu. Mahalleyi cadde cadde, sokak sokak dolaşan ve bu sırada vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Şener Söğüt, onların da talep ve önerilerini dinledi. İncelemeler sırasında geziye Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Abdullah Köktürk de katıldı.

ALT YAPI ÇOK ESKİDİ

Vatandaşlardan özellikle altyapıyla ilgili gelen talepler sonrasında konuşan Başkan Şener Söğüt, önümüzdeki süreçte kentin alt yapısının tamamen yenileneceğini belirterek, “Önümüzdeki süreçte tüm kentin alt yapısı yenilenecek. Bizim alt yapımız eskidi. 30 yılı geçen bir alt yapı var. Daha önce temiz su hattı, yağmur suyu hatları eksikliklerimiz vardı. Tüm bunların tamamlanacağı alt yapı çalışmaları başladı. 4 Aralık’ta fatih ve Güney Mahallesinin ihalesini yaptık.

400 MİLYONLUK YATIRIM

2020’de bu mahalleler tamamlanacak. Hemen ardından diğer mahallelerde kazmayı vuracağız. Altyapısı yenilemeyen mahallemiz kalmayacak. Evimizden akan su daha sağlıklı olacak. Kayıp kaçak oranımız azalacak. Kanalizasyon hatlarından dolayı şikayetler var. Yeterli gelmiyor. 30 yıllık künkler. TIR geçse çöküyor. Nerede yağmur suyu hatlarıyla ilgili sıkıntı varsa sıkıntıyı gidereceğiz. 350-400 milyon liralık yatırım yapılacak alt ve üst yapısıyla” dedi.

DAHA ŞIK VE GÜZEL OLACAK

Üst yapıda şu an genel bir çalışma yerine küçük dokunuşlarla geçici çözümler ürettiklerini belirten Başkan Şener Söğüt, “Parke, bordür ve asfalt eskidi. Yama ile geçiyoruz. Yama ihtiyacı ilan yerleri düzenliyoruz. Çünkü altyapı komple değişince buralar kazılacak. 2021’de alt yapı bittiğinde tüm sokaklarımızın asfalt, parke ve bordürü yenilenecek. Caddelerimiz daha şık ve güzel hale gelecek” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.