Paylaş

Yahya Kaptan MTAL satranç kulübünden 18 öğrenci 21-22 Aralık 2019 tarihlerinde Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda düzenlenen Kocaeli Yıldızlar Satranç Şampiyonasına katıldılar.

Okul sporcularından 18 yaş kızlarda Çağla Altın il birncisi, Ayşenur Öztatar il ikincisi, Sude Nazmiye Türk il üçüncüsü,

17 YAŞ KIZLARDA

Elifnur Aydemir il üçüncüsü, 16 yaş kızlarda Asiye Nur Özyurt il ikincisi ve Derya Gülçebi il üçüncüsü oldular.

Şampiyonaya katılan tüm öğrenciler 18-25 Ocak 2019’de Antalya’da düzenlenecek Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasına katılım hakkı elde ettiler.

Okul Müdürü Ergin Aktop, ‘Meslek lisesi olarak öğrencilerini iyi insan, iyi bir meslek erbabı olmalarının yanında zeki, ahlaklı, iyi sporcu ve sosyal duyarlılığı olan bireyler yetiştirme’ amacında olduklarını ve öğrencileriyle gurur duyduklarını dile getirdi. Okul Satranç Kulübü Antrenörlüğünü de yapan Muhasebe Öğretmeni Canan Hancı 4 yıl önce Yahya Kaptan MTAL Satranç Kulübünü kurduklarını, bugüne kadar bireysel ve takım olarak il şampiyonlukları ve Türkiye dereceleri elde ettiklerini belirtti. Kulüp olarak son turnuvada elde ettikleri 6 madalya ile toplamda 71’inci kupa ve madalyalarını kazandıklarını dile getirdi.

‘Geçen yıl katıldığımız Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonasında öğrencilerimizin Türkiye 9. ve 18. olmuşlardı. Bu yılki hedefimiz bu derecelerin üzerine çıkıp satrançta Türkiye Milli Takım Havuzuna öğrenci göndermek’ hedefinde olduklarını ifade etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.