Paylaş

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “İstiklal şairimiz, eşsiz fikir ve edebiyat insanı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un 83. ölüm yıldönümü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Ali Yıldırım Sezer “Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ölümsüzleştiren fikir ve edebiyat insanı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruhunu, rengini ve aziz milletimizin benliğini yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır. Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak…” dizeleriyle başlayan ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan, Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 83. yılında minnetle ve saygıyla anıyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hem bir şair, hem bir münevver, hem bir dava ve eylem adamı olup, milli mücadele esnasında önemli görevler üstlenmiştir. Eserleriyle, vaazlarıyla milli mücadele ruhunu ateşleyerek, bağımsızlık sürecine eşsiz katkılar sağlamıştır.

Ardında eşsiz eserler bırakan Mehmet Akif Ersoy, inanıyorum ki asla unutulmayacak, eserleriyle milletimizin ruh köklerini beslemeye, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.