Paylaş

Merkezi Derince İbni Sina Mahallesi’nde bulunan Kocaeli Erzurumlular Derneği önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Sarıkamış Harekatı’nın 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’nda şehitlerimiz için hep birlikte dualar edildi.

Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok ve yönetim kurumlu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği Başkanı Burhanettin Özçelik, Kocaeli Ozanlar, Şairler ve Edebiyatçılar Derneği Başkanı Osman Nuri Koçak, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkan ve yöneticileri, kaymakamlık daire müdürleri ve dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA KUR’ANI KERİM OKUNDU

Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitlerimizin rahmetle anıldığı programda ilk olarak İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı duanın ardından ise konuşmalara geçildi.

Programda açılış konuşmasını yapan Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, “Bu anlamlı programa katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi. Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal da yaptığı konuşmada, “Şehitlik milletimiz için çok aziz, çok büyük bir mertebe. Bizler bugün birlik ve beraberlik içerisindeysek bunu şehitlerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun” dedi.

ZORLUKLARI AŞABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM

Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği Başkanı Burhanettin Özçelik de yaptığı konuşmada şehitlerimizi rahmetle andıklarını vurguladı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ise konuşmasında “Geçmişte ecdadımız göğüs göğüse savaşıyordu. Bugün savaşların konsepti değişti. Günümüzde vesayet ve taşeron savaşı var. Bu süreçleri doğru okumamız lazım. Milletimizin mayası çok sağlam olduğu için tüm zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Tarihçi-Yazar Muzaffer Taşyürek ise katılımcılara çok önemli bilgiler verdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.