Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, yeni yıl için bir mesaj yayımladı. Andız mesajında, “2020’nin ülkemize, bölgemize ve tüm Dünya’ya huzur, barış ve adalet getirmesini dilerim” dedi.

Deniz Karamert- Geride bıraktığımız 2019, insan haklarının, basın hürriyetinin, ifade özgürlüğünün ayaklar altına alındığını, yargının ve medyanın ağır bir baskıya maruz kalması ve iktidarın giderek otoriterleştiğini ve bunu hayatımızın her alanında daha fazla hissettiğimiz bir yıl oldu.

2019 yılında yüzlerce kadın cinayete kurban gitti, şiddete maruz kaldı. Yüzlerce emekçimiz hayatlarını iş cinayetleriyle kaybetti. Adalete olan güven halkın hiçbir kesiminde kalmadı. Geçim sıkıntısı her eve, her mutfağa yansır oldu. Halk, ay sonunu nasıl getireceğini düşünürken bir kısım ise ejder meyveleriyle, hayatımızda adını bilmediğimiz tropik yiyeceklerle sofralarını donattı.”

2019 yılında yaşadığımız acı hadiselerin tekrar yaşanmaması için başta iktidar olmak üzere hepimizin dersler çıkarması, 2020 yılında üzücü olaylarla karşılaşmamak için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum”

2020 yılında kimsenin aç kalmadığı, evine giderken herkesin filesinin dolduğu, kadın cinayetlerinin sona erdiği, iş cinayetlerine kurban vermediğimiz, çocuklarımız için gelecek kaygısı hissetmediğimiz, sevgi, barış ve hoşgörünün hakim olduğu, temel insan hak ve hürriyetlerinin her yerde sağlandığı bir dünya kurmak için çalışmak bizlerin öncelikli görevi ve gayesi olacaktır. Yeni yıl yeni başlangıçlar ve yeni umutlar anlamına gelir. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutlar 2020’nin ülkemize, bölgemize ve tüm Dünya’ya huzur, barış ve adalet getirmesini dilerim.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.