Paylaş

Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projesi olan Kılavuz Gençlik içerisinde yer alan Akademi Liselerden 2019 yılı içerisinde 45 bin 500 öğrenci yararlandı

Akademi Lise’den 45 bin 500 öğrenci yararlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin model ve ödüllü gençlik projesi ‘Kılavuz Gençlik’ her geçen yıl çalışmalarını arttırarak yoluna devam ediyor. ‘Kılavuz Gençlik’, ilköğretim, lise ve üniversite gençliğine yönelik salon programları, tematik kamplar, akademik çalışmalar, sosyal aktiviteler, sportif etkinlikler ve kulüp faaliyetleri olmak üzere birçok alanda hizmet veriyor. ‘Kılavuz Gençlik’ projesi kapsamında kurulan Akademi Lise’den 2019 akademik yılında 45 bin 500 öğrenci hizmet aldı.

SANAT, MÜZİK, SPOR…

‘Kılavuz Gençlik’ projesi kapsamında Kocaeli genelinde 9 merkezde faaliyet yapan Akademi Liseler gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaki, sosyal, akademik alanda olumlu gelişimine katkı sağlıyor. Başarılı, özgüven sahibi, sanat, müzik, kültür ve sportif faaliyetleri ile aktif, erdem sahibi bir gençlik yetiştirmek için önemli bir alan haline geldi. Bu hedef doğrultusunda kültürel geziler, spor faaliyetleri, bilgi destek programı, değerler eğitimi, geleneksel el sanatları atölyeleri, gençlik kampları, enstrüman kursları, okuma grupları, duyarlılık oluşturmak amacı ile gerçekleştirilen toplumsal projeler, yarışmalar ve söyleşi programları, yazarlık okulu atölyeleri ve danışmanlık hizmeti gibi birçok alanda çalışma yapıldı.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Değerler Eğitimi, Akademi Lise öğrencilerinin öz bağlarından, kültür ve medeniyetlerinden kopmamak için uygulanan bir program. Bu kapsamda 2019 yılı içinde Kuran-ı Kerim Meal Okumaları, Divan-ı Muhabbet, Hayatı Okuyorum Atölyesi, Tarih Okumaları ve Edebiyat Okumalarında binlerce öğrenci hizmet aldı.

SEMİNERLER VE SOSYAL PROJELER

Tarih, din, edebiyat ilgili çeşitli konu başlıkları içeren seminerler verilirken, bu eğitimlerden de binlerce öğrenci faydalandı. 2019 yılında başta kılavuz gençlik söyleşileri olmak üzere birçok seminer ve konferans gerçekleşti. 2019 yılında Akademi Lise öğrencilerine yönelik Omuz Omuza Futbol Turnuvası, spor, gezi ve ziyaretleri, doğa yürüyüşleri, bisiklet kulübü, yüzme etkinliği gibi birçok sportif faaliyet gerçekleştirildi.

KAMPLAR VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

2019 yılında Akademi Lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen kamp programlarına binlerce öğrenci katıldı. Öğrencilerin becerilerini artırmak amacıyla hazırlanan görsel ve işitsel sanatlar atölyelerine birçok genç katıldı. Buna göre 2019 yılın içinde, Geleneksel El Sanatları, Ebru Atölyesi, Hat Atölyesi, Tezhip Atölyesi, Ney ve Gitar Kurslarıyla yüzlerce öğrenciye hizmet verildi. Akademi Lise öğrencilerinin tarihi, kültür ve medeniyeti yerinde görerek daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul, Çanakkale, Konya, Edirne, Bursa, İznik, Safranbolu, Konya, Sakarya illerine toplam 42 tur düzenlenirken etkinliklerden bin 526 öğrenci faydalandı.

PROJE VE YARIŞMALAR

Kılavuz Gençlik Modeli bünyesi altında faaliyet yürüten Akademi Liseler, 2019 yılında birbirinden faydalı proje ve yarışmalar gerçekleştirdi. Psikoloji-Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti ergenlikten yetişkinliğe geçerken, gençlerin karşılaştığı sorunları sağlıklı ve doğru bir şekilde aşılmasına yardımcı olmak amacıyla bu hassas dönemde doğru bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.