Paylaş

Körfez Belediyesi, glutensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastaları için her hafta Perşembe günü Halk Ekmek Satış Noktaları’nda ekmek ve un satışı gerçekleştirecek

Çölyak hastalarına glutensiz ekmek

Körfez Belediyesi, ilçe genelinde yaşayan çölyak hastalarının istek ve taleplerini yerine getirmek adına önemli bir adım attı. Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği’ Başkanı Nesrin Atar ve yönetiminin ziyareti sonrasında Başkan Şener Söğüt, gerekli adımların atılacağını belirtmiş ve talimatı vermişti. Bu doğrultuda çalışma yürüten Körfez Belediyesi Halk Ekmek yetkilileri, glütensiz ekmek, düşük proteinli glütensiz ekmek ve glütensiz un satışı gerçekleştirecek.

EKMEK VE UN SATIŞI OLACAK

Dernek aracılığı ile ilçe genelindeki Çölyak hastalarına ulaşan Körfez Belediyesi yetkilileri, her hafta Salı gününe kadar sipariş ve talepleri alacak, gerekli tedarik sağlanarak Körfez Belediyesi’nin halk ekmek satış noktalarından Perşembe günü ürünleri vatandaşlara ulaştıracak.

GEREKLİ ADIMLARI ATTIK

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Ülkemizde pek tanınmayan ama gluten hassasiyeti nedeniyle sıkıntı çeken vatandaşlarımız var. Arpa, buğday, çavdar gibi tahıl ürünlerinde gluten maddesi mevcut. Bu madde bazı vatandaşlarımızda meydana getirdiği rahatsızlık nedeniyle her ekmeği tüketemiyor. Biz de onların hayatını daha da kolaylaştırmak adına gerekli adımları attık” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.