Paylaş

Kamuoyunu bilgilendirmek için günün her saatinde haber peşinde koşan basın emekçileri, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde vatandaşlarımızı gelişen olaylar hakkında aydınlatmak için büyük bir özveri ile çalışırken önemli bir kamu görevini de icra etmektedir.

Basının ulaştığı seviyede en büyük pay kuşkusuz görevini, şartlar ne olursa olsun fedakârca yapan basın emekçilerine aittir. Basın mensuplarımızın sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri şartlara ve çalışma ortamlarına kavuşturulması, şüphesiz basınımızı daha da güçlü kılacaktır.

Özellikle medya teknolojilerindeki hızlı gelişmeyle birlikte yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya da oldukça etkin bir hale gelmiştir. Bu durum doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiş ve gazetecilerin sorumlulukları, meslek etik ilkelerine sahip çıkma duyguları önemi bir kat daha artmıştır. Basın emekçilerinin meslek etik ilkelerine sahip çıkacaklarından en ufak bir şüphem yoktur

Görevlerini özveriyle yerine getiren, yerel gazete, televizyon ve radyolarımızda çalışan tüm gazetecilerin, ulusal haber ajans temsilcilerinin ve internet medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.