Paylaş

Kırıkhan MYO Konferans salonunda BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği) Hatay Şube Başkanı Musa Göçer tarafından düzenlenen türkü gecesine Türk Halk müziği TRT sanatçısı Muharrem Temiz konuk oldu. Yoğun katılımın olduğu gözlenen gecede Muharrem Temiz’den önce sahne alan Hali İbrahim Fırtına, Ahmet Melik Çelik, Tuğrul Avcıoğlu ve Feyzullah Göncü türküleri ile dinleyenleri mest ettiler. Gecenin sunumunu yapan Musa Göçer geceyi şiirlerle harmanlanmış bir hale dönüştürdü. Göçer, sahne alan her arkadaşını onlara özel yazdığı şiirleri okuyarak sahneye davet etti. Coşkulu gecen gecenin sonunda Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli ve Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Cahit Ayazhan, Musa Göçer tarafından sahneye davet edildiler. TRT sanatçı Muharrem Temiz’e plaketi Kırıkhan Kaymakamı tarafından verildi. Dinleyicilere kısa bir konuşma yapan Karamehmetoğlu geceye emeği geçen herkese teşekkür etti .Kumlu Belediye başkanı Mehmet Deli’de dinleyicileri selamlayarak böyle gecelerin artmasını diledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

KIRIKHANIMIZ SANATLA DAHA DA GÜZELLEŞCEK

Gerçekleşen türkü gecesine ilişkin gazetemize bilgi veren Musa Göçer, “BAYŞAD Hatay Şubesi olarak böyle güzel gecelere arkadaşlarımla birlikte imza atmaya devam edeceğiz” dedi. Göçer, “Kırıkhanımızın sanatla daha da güzelleşeceğine olan inancımız tamdır. Gecede emeği geçen yol arkadaşlarıma özellikle Karataş ilkokulu müdürü sevgili dostum Halil İbrahim Fırtınaya çok teşekkür ediyorum. Gecenin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Cahit Ayazhan’a Kumlu Belediye Başkanı Sayın Mehmet Deli’ye salonun tahsisi konusunda bizlere yardımcı olan MKÜ Rektörü Sayın Hasan Kaya’ya desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Afişlerimizi hazırlayan Kırıkhan Belediyesine ve gecemize misafir olan İlçe Kültür Müdürümüz Mehmet Demir’e teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerde kurumların desteğinin yanımızda olması çok önemli. Ekip arkadaşlarımla birlikte dernek olarak ülke çapındaki ünlü isimleri sürekli Kırıkhan’da ağırlayarak insanımızın gerçek sanatçıları canlı izlemesine vesile olmayı hedefliyoruz. Bu tür çalışmalarla ilçemizin sanat aktivitelerinin hızla artacağını ve diğer ilçelerin gerisinde kalmış olan sanatsal faaliyetlerin bu güzel etkinliklerle ivme kazanacağını düşünüyoruz.

Bu gecenin en güzel yanı bana göre birlik ve beraberlik gecesine dönüşmüş olması. Bu bizim en önemli ilkemizdir. Bu manada şahsen ziyaret edip davet ettiğimiz bütün siyasi parti mensuplarının gecede olması bizi onurlandırmıştır. Gecemize şahsen misafir olan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı İsmail Savaşır’a, İYİ Parti İlçe Başkanı sayın Kemal İmren’e ve Hassa İyi Parti İlçe Başkanı Şemsettin Arık’a çok teşekkür ediyorum. Bütün partilerimizin kadın kollarından yapılan katılım ise ayrı bir onurdu bizim için.Sanatın toplumsal bir bağ olduğunu bir kez daha göstermiş olmanın onurunu yaşıyoruz.

Gecemize desteklerini esirgemeyen Özova Group, İlker Çalışkan İnşaat ve Sigorta Yelpazesine teşekkür ediyorum. Bu konserin halka açık ve ücretsiz gerçekleşmesinde onların bu destekleri elimizi güçlendirdi. Yürekten teşekkür ediyor ticari hayatlarında başarılar diliyorum. Misafirimizi ağırlayan Kırıkhan Öğretmen Evi yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

SIRADA KERKÜK TÜRKÜLERİ VAR

Göçer, açıklamasını “Çalışmalarımıza Kerkük Türküleri gecesi düzenleyerek devam etmeyi planlıyoruz. Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam edip ilçemizi sürekli sanatla iç içe bir yöreye dönüştürmeyi planlıyoruz. İlk kez böylesine yoğun katılımlı bir geceye dönüşen etkinliğimizin en önemli unsuru dinleyicilerimizi buradan selamlıyor onları ağırlamaktan onur duyduğumuzu bilmelerini istiyoruz” sözleriyle noktaladı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.