Paylaş

Darıca Samsun Yakakentliler Derneği Kadın Kolları tarafından organize edilen “Kadın ve Şiddet” konulu söyleşi de konuşan, ilimizde tanınan araştırmacı yazar Müge Uçar “şiddetli saygıya, hoşgörüye, sevgiye, Evet. Bundan sonraki bütün şiddetleri Hayır!!” diyerek herkesi birlik beraberlik ve kardeşliğe sevgi, merhamet hoşgörü şemsiyesi altında toplanmaya davet etti. Darıca Samsun Yakakent liler Derneği kadın kolları tarafından organize edilen kadın ve şiddet konulu söyleşi programı araştırmacı yazar Müge Uçar tarafından konuşmacı olarak yapıldı düzenlenen söyleşiye Kocaeli İl Kültür ve Turizm müdürü Ercan Yemen, Darıca SamsunYakakent Derneği Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin ve Dernek Başkanı Muharrem Temizsoy ve yönetimi, KENT KA Derneği Başkanı ve eski Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Tuba Şensoy, Sırasögütler, Nenehatun ve Kazım Karabekir mahalleleri muhtarlarıTuncay Otlukaya, Mustafa Güzelbaba ve Sıddık Topal, Samsun Kocaeli dernekler federasyonu (SAKODEF) yönetim kurulu üyesi Hatice Taşdemir, Darıca Erzurumlular derneği yönetimi, MHP Darıca ilçe kadın kolları başkanı Gonca Arat ve yönetimi, öğretmen Gökçen Beşok, Samsun’un değerli ses sanatçısı Sami Korkmaz ve “Susan Kadın” tablosuyla yer alan ressam Hüsniye Ceren ve çok sayıda mahalle sakini katılım gösterdi.

KADIN ANADIR. VE CENNET AYAKLARININ ALTINDADIR

Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsunlular Yakakent Derneği başkanı Muharrem Temizsoy 1990 yılından itibaren Biz dernek olarak çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz kadın anadır ve cennet ayaklarının altındadır başımızın tacıdır şiddet gören bütün kadınlara ses olmak için böyle bir program düzenledik epiniz hoş geldiniz diyerek konuşmayı Kocaeli İl Kültür ve Turizim Müdürü Ercan Yamen’e bıraktı.

“KADINA ŞİDDET INSANLIĞA İHANETTİR”

“Kadına şiddet insanlığa ihanettir” diyen Kocaeli İl Kültür ve Turizim Müdürü Ercan Yamen kadınların sağlıklı ve huzurlu olması toplumun da huzurlu olması demektir.

Biz de elimizden gelen ne varsa yapıyoruz diyerek önemli mesajlar verdi.

“ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ”

Konuşmayı bu programı organize eden kadın kolları başkanı Emine Şahin bu tür etkinliklerle kadınlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Şiddet gören ve ne yapacağını bilmeyen sessiz kalan çok kadın var. Hep birlikte sessizliğe ses olmak istiyoruz” diyerek şiddete dur! dedi.” Ve sözü KENT KA Derneği Başkanı Tuba Şensoya bıraktı.

“ŞİDDETİ SEVGİYLE AŞARIZ”

Söyleşisini, alan KENT KA Dernek başkanı Tuba Şensoy da ” bizler birer köprü oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tür programlar çok onemli ve bilinmezliklere aydınlık oluyor. Şiddet insanlığa ihanettir. Ama ülkemiz ce tüm dünyada gerçek olan Kadına şiddete şahit oluyoruz. Biz hepbirlikte sevgiyle aşarız” diyerek çok onemli mesajlar verdi.

Araştırmacı Yazar Müge Uçar ise bir şöyleşi gerçekleştirdi

Uçar, şiddetli sevmeye, şiddetli saygıya, hoşgörüye evet

Bundan sonraki bütün şiddetlere hayır!! diyoruz diyerek güçlü erkekler ve güçlü kadınlar ile omuz omuza hepbirlikte dur diyoruz dedi.

Ve programın akışı soru cevap şeklinde devam etti. Mahalle muhtarlarına söz veren Uçar, onemli bir sorunu masaya yatırdı.

MAHALLE MUHTARLARINDAN TEPKİ

Mahalle muhtarlarından evden uzaklaştırma alan beylere karşı ses oldular.

Ufak bir şikayet ile, beyler evinden uzaklaştırma alıyorlar ve bu durum çoğu kişiyi mağdur ediyor. Daha da büyük sorunlara temel atıyor.

Ve sözü Samsunun Ses sanatçısı Sami Kormaza bırakan Uçar,

Herşeyi çokçobuk tüketen kişiler olduk. KADIN ve erkek birbirini tamamlayan kişilerdir. Herkes görevini bilirse, saygı, sevgi ve hoşgörü yaparsa ortadan kalkmayacak hiçbir sorun olmaz. Diyerek onemli mesajlar verdi.

Ve programın sonunda “SUSAN KADIN” tablosunun ressamı Hüsniye Ceren de tablosundaki hikayeyi anlattı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.