Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27’nci yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Deniz Karamert- Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27’nci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan CHP Kocaeli Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, “Bedenen aramızda olmasa bile Uğur Mumcu, laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

Uğur Mumcu sevgisi hiç eksilmedi

Kanlı bir pazar sabahı, basınının onurlu kalemi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, evinin önünde alçakça bir pusuda katledildi. Mumcu’nun kaleminin kırılmasının üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen ne kiralık tetikçileri ortaya çıkarılabildi, ne de hain saldırının perde arkasındaki karanlık eller.

İnandığı değerler ışığında canını veren Mumcu’yu katledenler; vurdular, parçaladılar ancak, her parçasından onun gibi, onu aşacakların doğacağını unuttular. Yokluğuyla geçen bunca sürede ulusumuzun içindeki Uğur Mumcu sevgisi hiç bitmediği gibi inandığı değerler ve ona duyulan bu sevgi her geçen gün daha da arttı.

“Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi… Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.” Böyle seslenmişti Uğur Mumcu bize katledilmeden önce.

Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız

Her 24 Ocak’ta Mustafa Kemal’in “Sakıncalı Piyadesi” Uğur Mumcu’yu sevgi ve özlemle anarken, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermediğini, gerçekleri ve doğruları yılmadan savunduğunu, cesaretin ve saydamlığın simgesi olduğunu, kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanırken, ellerinin bir an bile titremediğini anlatacağız.

“Mezar taşı” gibi susmayacağız!

Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazdığını, ülkemiz üzerine oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkardığını, bugün yaşananların aksine yolsuzlukların üzerine gitmekte, belgeleriyle ortaya koymaktan, dillendirmekten hiçbir zaman çekinmediğini, her türlü haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin üzerine cesurca gittiğini haykıracağız.

Susmayacağız!

Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğer aydınlarımızın faili meçhule kurban gittiği alçakça cinayetlerin takipçisi olduğumuzu, fikirlerinin, savunduğu ve inandığı değerlerin sonsuza dek var olacağını defalarca hatırlatmaktan usanmayacağız.

Bedenen aramızda olmasa bile Uğur Mumcu, laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. ‘Hayatı boyunca doğru bildiğini yazmaktan korkmayan, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.