Paylaş

İzmit Belediyesi ve Nota Sanat Merkezi’nin katkılarıyla Gölcük Rotaract Kulübü, Sarıyer Rotary Kulübü ve İzmit Seymen Koleji İnteract Kulübü’nün düzenlediği söyleşi programına İzmit Belediye Başkan Vekili Hakan Tanta katıldı.

İzmit Belediyesi Başkan Vekili Hakan Tanta karikatür, illüstrasyon ve grafik tasarım çalışmalarını ince zekasıyla birleştirerek kendine farklı bir üslup yaratan ve başarısı sadece Türkiye’de değil yurt dışında da takdir toplayan Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun yaşamı ve sanat felsefesi söyleşisine katıldı. Kocaeli Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleştirilen söyleşiye Gölcük Rotary Kulubü Başkanı Prof. Dr. Işıl Altun, Rotary 2420. Bölge Guvernörü Nezih Bayındır, Sarıyer Rotary Kulübü Başkanı Dilek Çınar ve çok sayıda Rotary kulübü üyesi katılım sağladı.

MESLEKTE HİZMET ÖDÜLÜ VERİLDİ

Söyleşinin ardından sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’na 2019 – 2020 Dönemi Meslekte Hizmet Ödülü takdim edildi. Çalışmaları 23 farklı ülkede yayınlanmış olan Ekşioğlu ödül konuşmasında etkinliği düzenleyen İzmit Belediyesi, Nota Sanat Merkezi ve Rotary Kulübüne teşekkür etti.

ÇALIŞMALARI UNICEF TARAFINDAN KULLANILDI

1925’ten bu yana kesintisiz çıkan New Yorker dergisinde yedi adet kapak çalışması yer alan Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun iki adet çalışması Unicef tarafından kartpostal olarak 300 bin adet yayınlamış ve tüm dünyada satışa sunulmuştur. Sanatçı daha önce yirmi yedi adet uluslararası, kırk altı adet ulusal olmak üzere toplam yetmiş üç adet ödül almıştır.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.