Paylaş

Türkiye, dün akşam saat 20.55’te Elazığ’dan gelen son dakika deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli verilerine göre, deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Kilis’ten Samsun’a Irak’tan Suriye’ye kadar çok büyük bir bölgede hissedilen deprem, Elazığ ile Malatya’da yıkıma neden oldu. Depremde ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybederken, 1031 kişi de yaralandı. Deprem sonrası 97 artçı deprem kaydedildiği bildirildi. Sabah saatlerinde basın açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da 18, Malatya’da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de göçük altından sağ olarak çıkarıldığını duyurdu.

Elazığ  dün akşam saatlerinde 6.8 şiddetindeki depremle sarsıldı. Dün akşam 20.55’teki depremin merkez üssü Sivrice ilçesi olarak açıklandı. 

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini ise 5 km olarak açıklarken AFAD depremi 6.8 büyüklüğünde ve yerin 6.7 km altında olarak açıkladı. 

Deprem Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Bitlis, Suriye ve Irak’tan hissedildi. Vatandaşlar depremle beraber panik halinde evlerinden sokaklara çıktı. Bu depremden sadece 13 dakika sonra 5.4, saat 21.17’de 5.1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi

ELAZIĞ’DAKİ DEPREMLE İLGİLİ GELİŞMELER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili Valilikteki koordinasyon merkezinde basın toplantısı düzenledi.. Bakan Soylu, Elazığ’da 18, Malatya’da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Soylu, 39 kişinin de göçük altından sağ olarak çıkarıldığını duyurdu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.