Paylaş

CHP Kocaeli İl Başkanı Av. M. Cengiz Sarıbay, Elazığ’da meydana gelen ve şu ana kadar 20 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı yayımladı

YANINIZDAYIZ


“Elazığlıları en iyi biz anlarız. Çünkü acılar bir, kalpler bir. Biz bu acıyı çok iyi biliyoruz, yanınızdayız” diyen Sarıbay açıklamasında; “17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde yaşananların acısını hala yüreğimizde taşıyoruz. Binlerce canın yitip gittiği, binlerce kişinin evsiz kaldığı bir gecede, koca bir şehirde hayat ışığının nasıl söndüğüne en ağır şekilde şahitlik ettik. Gündelik hayatlarımızda çok şey sığdıramayacağımızı düşüneceğimiz 45 saniyelik bir süre içerisinde, bundan tam 20 yıl önce kaç yakınımızı yitirdiğimizi bile sayamadık. Depremin değil, binaların insanları öldürdüğünü gördük. Alınmamış önlemler, deprem gerçeğini görmemezlikten gelerek yapılan binaların, usule aykırı imar projelerinin, rant için içi doldurulan Körfez’in binlerce kişinin hayatına nasıl mal olduğunu gördük. Henüz acılarımızı iyileşmeden, yaralarımızı tam anlamıyla saramamışken dün de Elazığ depremi ile acıdı yüreğimiz” dedi.

“DUALARIMIZ ONLAR İÇİN”


“İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’de yurt dışında olmasına rağmen hassasiyetle ve ivedilikle  İzmit Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerini harekete geçirerek, bölgeye gönderdi. Deprem gerçeğini en büyük acısıyla yaşayan bizler Elazığ halkını anlıyor ve tüm yüreğimizle, imkanlarımızla yanlarında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” diyen Başkan Sarıbay; “Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem gerçeğinin bilincinin tüm kurumlardan başlayarak halka kadar sirayet etmesi dileğiyle, dualarımız, can kaybının daha fazla artmaması için…” dedi.  

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.