Paylaş

Başkan Büyükakın, makam koltuğunu 17. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde dereceye giren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerine devretti.

Başkan Büyükakın,

koltuğunu özel öğrencilere bıraktı

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 17. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde dereceye girerek altın madalya kazanan Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerini makamında konuk etti. Yarışmaya Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin de katılarak başarı sağlamasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Büyükakın, makam koltuğunu özel ve yetenekli öğrencilere bıraktı. “Neşe dolu, dünya tatlısı yeni Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla tanıştırayım” diyerek sosyal medyadan da bu mutlu anları paylaşan Başkan Büyükakın, “Çocuklarımızın elde ettiği derecelerden çok mutlu oldum” dedi.

“ÖZEL ÖĞRENCİLER ÜÇ AY BOYUNCA HAZIRLIK YAPTI”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ebubekir Ardıç ve Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi eğitimcilerinin de hazır bulunduğu ziyarette elde edilen başarının detaylarını öğrenen Başkan Büyükakın, özel öğrencilerle yakından ilgilenerek tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Dünya Şefler Birliğinin (WACS) katılımıyla Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından 25-28 Aralık 2019 tarihleri arasında Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan festival kapsamında çeşitli dallarda yemek yarışmaları düzenlenen yarışmada Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nden Gülseren Paliç, Yunus Emre Alphan ve Esra Sezer’i katıldıkları dalda dereceye girerek 3 altın madalya kazamıştı. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Emel Ulukut’un oluşturduğu özel öğrenciler üç ay boyunca hazırlık yaptı.

“DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLERİN ÖNÜNDE YARIŞTILAR”

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, üç renkli Patates Salatası, Kule Browni Pasta ve Arpa Şehriye Soğuk Salatası hazırladıkları yarışmada, her biri dünyaca ünlü şeflere kendilerini göstererek tüm katılımcıların takdirlerini topladı. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek tarafından Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerine verilen üç altın madalya ve özel eğitim yarışması sertifikası da özel öğrenciler tarafından Başkan Büyükakın’a gösterildi. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarından ardından sona erdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.