Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’inçölyaklı vatandaşlar için verdiği glütensiz gıdaların maliyetsiz satış sözühayata geçti. Başkan Hürriyet, belediye bünyesinde bir çölyak kafenin deaçılacağının müjdesini verdi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’ingirişimleri ile başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında çölyakhastalarının tüketmesi gereken glütensiz ürünlerin satışı kentte başladı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek’ten kar amacı gütmeden düşük maliyetile alınan ürünler, İzmit Belediyesi’nin belirlediği stant noktalarında direkolarak halkla buluştu.

İLK GÜN YOĞUN İLGİ

Sabri Yalım Parkı içerisindeki vitamin durağında başlayansatışların ilk gününde çölyak hastalarına 4 adet ekmek ücretsiz verilirken,diğer glütensiz ürünler alış maliyetinden satışa sunuldu. Kocaeli Çölyak Ve PKUYaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisininkatıldığı ilk dağıtım gününde Başkan Hürriyet belediye bünyesinde glütensizürünlerin satışının gerçekleşeceği bir kafenin de açılacağının müjdesini verdi.

UYGUN MALİYETTEGLUTENSİZ ÜRÜNLER

Başka Hürriyet, “Çölyaklı yurttaşlarımız için verdiğimizbir söz vardı. Çölyak hastalarının kullanması gereken gıda maddeleri çok çokpahallıydı. Onların ekonomilerine yardımcı olabilecek şekilde gıdamalzemelerini temin edebiliriz diye düşündük. Çölyaklı yurttaşlarımızlayaptığımız görüşmelerin ardından İBB Halk Ekmek ile bir anlaşma yaptık. Buanlaşma ile glütensiz gıdaları en uygun fiyatla İBB Halk Ekmek’ten temin ederekburada halkımızla buluşturmaya başladık” dedi.

ÇÖLYAK KAFEGELİYOR

Vatandaşların artık glütensiz ürünlerin uygun fiyatlı birşekilde temin etmeleri için uzaklara gitmesine gerek kalmadığını ifade edenBaşkan Hürriyet, “İlk etapta elzem olan ana gıda maddelerinin satışınıgerçekleştirmeye başladık. Bundan sonraki süreçte özellikle çocuklarımız içingerekli olan gıda çeşitlerini arttıracağız. Ve bir Çölyak kafe açmayıplanlıyoruz. Bu güzel başlangıç için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”açıklamasında bulundu.

MALİYETİNESATIŞLAR ÖNEMLİ

Başkan Hürriyet’e duyarlılığından ötürü tüm çölyaklılaradına teşekkür eden Kocaeli Çölyak Ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar,“Başkanımız milletvekilliğinden bu yana hep yanımızda oldu hep önümüzü açtı. Kendisineailelerimiz, çocuklarımız adına çok teşekküre diyoruz. Çölyaklı da olsakhepimiz için en temel besin ekmektir. Maliyetine satışlar bizim için çokönemli. Çünkü bizler maalesef her şeyi 15-20 kat daha fazla pahallıya satınalıyoruz” diye konuştu.

ELİNİZİN DEĞDİĞİHER ŞEY ÇOK GÜZEL

Çölyak kafe için gerekli girişimlerin başlamasındandolayı ayrıca mutlu olduklarını belirten Atar, “Gönül rahatlığı ileailelerimizle dışarı da içinde ne var ne yok demeden yemek yiyebileceğimiz birkafenin hizmete girecek olması bizleri çok sevindirdi. Bu bir başlangıç.Sizlerin desteği ile çok güzel şeyler olacağına eminim. Siz de bir annesinizbaşkanım. Sizin elinizin değdiği her şeyin çok güzel olacağına inancımız tam”ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.